Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Τεστ αυτοδιάγνωσης για AIDS

Τεστ αυτοδιάγνωσης που επιτρέπουν να ξέρει κάποιος μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας και χωρίς ιατρική παρέμβαση ή επίβλεψη αν είναι φορέας του ιού του AIDS πωλούνται από σήμερα μέσω διαδικτύου στη Βρετανία, ενώ παρόμοια τεστ θα είναι διαθέσιμα το καλοκαίρι και στη Γαλλία.

Αυτό το ατομικό τεστ, με την επωνυμία BioSURE HIV Self Test, επιτρέπει στον καθένα, με μία σταγόνα αίμα από το δάκτυλό του, να μάθει μέσα σε 15 λεπτά αν έχει ή όχι τα ειδικά αντισώματα που παράγονται σε περίπτωση μόλυνσης με τον ιό του AIDS, τον HIV.

«Το να γνωρίζουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο HIV είναι κρίσιμο και η κυκλοφορία του προϊόντος αυτού θα επιτρέψει στους ανθρώπους να κάνουν διακριτικά το τεστ την ώρα και στον τόπο που τους εξυπηρετεί» δήλωσε η ιδρυτής του BioSure, η Μπρίτζετ Μπαρντ.

Τα θετικά τεστ θα πρέπει να επιβεβαιωθούν από έναν επαγγελματία της υγείας. Στις ομάδες κινδύνου συνιστάται να κάνουν το τεστ κάθε τρεις μήνες.

Η μοναδική εναλλακτική που υπάρχει σήμερα στα τεστ που γίνονται στα ιατρεία είναι η «αιμοληψία κατ’ οίκον», όπου λαμβάνεται ένα δείγμα αίματος στην κατοικία του ασθενούς, το οποίο αποστέλλεται στη συνέχεια με το ταχυδρομείο σε ένα εργαστήριο αναλύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου