Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Ποιοι ψηφίζουν άτομα όπως ο Διαμαντόπουλος ;

Απάντηση σε όσους τον κατηγόρησαν ότι με την επέμβαση στην Πρυτανεία παραβιάστηκε το
Πανεπιστημιακό άσυλο, έδωσε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, αρνούμενος κατηγορηματικά πως συνέβη κάτι τέτοιο.

«Πώς μπορεί να λέει κάποιος ότι παραβιάστηκε το άσυλο; Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι έκαναν ελεύθερη διακίνηση ιδεών», αναρωτήθηκε ο υπουργός και εξήγησε πως μεταξύ των 49 συνολικά συλληφθέντων κατά τις 20 μέρες της κατάληψης, «αναζητούμε το έαν υπάρχει κάποιος φοιτητής».

Αντίθετα, εξήγησε ο κύριος Πανούσης, μεταξύ αυτών είναι ένας Πολωνός υπήκοος διεθνώς καταζητούμενος, ένας συνεργός του Παλαιοκώστα, ένας 50χρονος «γνωστός» των Εξαρχείων αλλά και οι δύο Αλγερινοί υπήκοοι που έμεναν στο Μεγάλη Βρετάνια, οι οποίοι, όπως τόνισε ο υπουργός «δεν ήταν και τόσο αθώοι, όσο παρουσιάστηκε».

«Ο κ. Διαμαντόπουλος είπε απίθανα πράγματα» σχολίασε ο κύριος Πανούσης, αναφορικά με το κείμενο που δημοσίευσε στο προφίλ του στο facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και με το οποίο τον καλούσε να παραιτηθεί.

«Δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ σκέφτηκα απλώς ποιος εκλέγει τέτοιους ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Πανούσης, μιλώντας στη πρωινή εκπομπή του MEGA.

«Τι εννοούν όταν λένε "αριστερή" αστυνομία και "αριστερή" δικαιοσύνη; Έχουμε κοινοβουλευτική ή λαϊκή δημοκρατία; Θα μαζεύουν υπογραφές και θα έχουμε λαϊκή δημοκρατία; Δεν έχω καταλάβει τι θέλουν, να αφοπλίσουμε τους αστυνόμους», αναρωτήθηκε ο υπουργός, σχολιάζοντας και την ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπορούν να πάνε οι μετανάστες και να κάθονται μέσα στο πανεπιστήμιο, το άσυλο δεν σημαίνει ασυλία» είπε ακόμα και συμπλήρωσε: «Είμαστε σε παράκρουση για το άσυλο».

Αναφερόμενος στην κατάσταση στα Εξάρχεια, ο κύριος Πανούσης είπε τέλος πως όταν έφυγαν οι κλούβες, την εξουσία πήραν οι μαφίες και όχι οι πολίτες.
protothema



Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου