Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ελληνάρες της ... συμφοράς

Άρθρο του bankingnews.gr

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΚΤ οι τραπεζικές καταθέσεις στην πατρίδα μας διαμορφώθηκαν το Μάιο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών, καθώς μειώθηκαν κατά σχεδόν 3,7 δισ. ευρώ στα 135,7 δισ. ευρώ.

Εύκολα μπορείτε να αντιληφθείτε ότι το υπόλοιπο των καταθέσεων έχει καταποντισθεί σε εντυπωσιακά χαμηλότερα επίπεδα κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα.

Κι εδώ που τα λέμε, εύκολο είναι να αναθεματίζεις την εκάστοτε κυβέρνηση για τους χειρισμούς της και να καταχεριάζεις πολιτικούς ποικίλων αποχρώσεων για το -πολλές φορές- ανύπαρκτο έργο τους.

Το επόμενο βήμα όμως, ή μάλλον το προηγούμενο, αρνούμαστε επιμελώς να το κάνουμε.


Εγώ, πώς συνεισφέρω στη βελτίωση των συνθηκών που βιώνει η Ελλάδα, ειδικά σε κρίσιμες περιόδους όπως αυτή των τελευταίων ετών; Κι εδώ φοβάμαι, ότι η απάντηση δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο πολίτης αυτής της χώρας την ίδια του την πατρίδα.


Τρανό παράδειγμα αποτελούν τα παραπάνω στοιχεία της ΕΚΤ: Οχι μόνο δεν καταβάλαμε προσπάθειες για την -στο μέτρο πάντα του δυνατού- διατήρηση των καταθέσεών μας

Αλλά απεναντίας προσφέραμε τις χείριστες των υπηρεσιών μας, ανταγωνιζόμενοι για το ποιος θα αποσύρει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του από τις τράπεζες.




Μην ανησυχείτε,όμως.Το βραβείο θα το κερδίσουμε όλοι μαζί,μόνο που δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά που αναμένουμε..”Πεθαίνουμε” υπέρ πατρίδος εμείς οι νεοέλληνες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου