Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Η εκδίκηση του βινυλίου

Τα νέα στοιχεία για το Α' εξάμηνο στην Αμερική έδειξαν απρόσμενη υπεροχή του βινυλίου έναντι του Streaming σε είσπραξη χρημάτων αποδεικνύοντας ότι η
 
προώθηση της ψηφιακής μουσικής από διάφορα ΜΜΕ ήταν ίσως κατευθυνόμενη αφού δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. 
Όλα αυτά παρά τον μεγάλο πόλεμο στο φυσικό προϊόν που όμως εξακολουθεί να κατέχει τα 2/3 της αγοράς. 
Αυτοί που θριαμβολογούσαν για τις ψηφιακές πωλήσεις τώρα θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους, οι πωλήσεις των άλμπουμ έχουν πέσει σε φυσικό προϊόν, αλλά παράλληλα οι ψηφιακές, εκτός από λίγες εξαιρέσεις, είναι μηδαμινές σε σχέση με το παρελθόν.


 Τα σινγκλς που κρατούσαν το ενδιαφέρον του κοινού, σπάνια στις μεγάλες επιτυχίες ξεπερνούν το 1/4 των περυσινών πωλήσεων.

Θα επιστρέψουμε λοιπόν στο παρελθόν, όχι βέβαια, αλλά λογικά θα πρέπει να βρεθεί μία νέα φόρμα που να έχει σχέση και με το φυσικό προϊόν για να προσελκύσει τους νέους.

Είμαι ενθουσιασμένος που όλο και περισσότεροι νέοι της εποχής μας στρέφονται προς το βινύλιο που σημαίνει ότι είναι παιδιά που ενδιαφέρονται πραγματικά για την μουσική, την απολαμβάνουν και γεύονται την πραγματική μαγεία της κάτι που δεν συμβαίνει ούτε κατά διάνοια στον όχλο που κάνει streaming.

Πιστεύω και ελπίζω ότι αυτή τάση θα αναβαθμίσει την μουσική παιδεία και θα μας χαρίσει ευχάριστες εκπλήξεις από καλλιτέχνες και δίσκους στο μέλλον.



Γιάννης Πετρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου