Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Οι ίδιοι σχολικοί σύμβουλοι ως τον Αύγουστο του '16

Παρατείνεται η θητεία των σχολικών συμβούλων έως τις 31 Αυγούστου 2016, με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει η διαδικασία κρίσεών τους την άνοιξη.
Ειδικότερα, ο υπουργός, Νίκος Φίλης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ), ζήτησε τη συμβολή τους στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία, με την κατάθεση προτάσεων από μέρους τους για την αναμόρφωση του θεσμού του σχολικού συμβούλου. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο η θητεία των 600 συμβούλων, που έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2015, πήρε παράταση.

Τέλος, όσον αφορά στην επιλογή των σχολικών συμβούλων, ο κ. Φίλης είπε ότι ο τρόπος που θα θεσμοθετηθεί θα είναι μακριά από μεροληπτικές πελατειακές ή κομματικές πρακτικές, και πρόσθεσε λέγοντας ότι «σταθερή αρχή μας είναι να μην αιφνιδιάζουμε και όλες μας οι αποφάσεις να λαμβάνονται ύστερα από διάλογο».

Πηγή: Παρατείνεται η θητεία των σχολικών συμβούλων μέχρι τις 31 Αυγούστου 2016 | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/236460/parateinetai-i-thiteia-ton-sholikon-symvoylon-mehri-tis-31-aygoystoy-2016#ixzz3rwlimNbC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου