Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Οι 5 ομάδες με 6/6 νίκες ...

Μετά και από τη νίκη επί της Βαλένθια, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έκανε το «5 στα 5» στον 8ο όμιλο του Champions League, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τη φάση των «16» και μάλιστα ως πρώτη του γκρουπ. Πέρα από αυτό το ουσιαστικό επίτευγμά τους,
οι Ρώσοι είναι κοντά και σε ένα… άτυπο, αφού διεκδικούν με αξιώσεις την είσοδό τους στο κλειστό club πέντε ομάδων που έχουν ολοκληρώσει τη φάση των ομίλων, μόνο με νίκες. Για να καταφέρουν κάτι τέτοιο, θα πρέπει να επικρατήσουν την τελευταία αγωνιστική επί της Γάνδης στο Βέλγιο.

Το sport-fm.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τις 5+1 περιπτώσεις ομάδων, που κατάφεραν το απόλυτο στη φάση ομίλων του Champions League από το 1992 και έπειτα, αλλά και μέχρι που έφτασαν στον εκάστοτε θεσμό.

1992-93: Μίλαν

Την πρώτη σεζόν της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ως Champions League, η Μίλαν ήταν αυτή που πέτυχε το απόλυτο στη φάση των ομίλων. Οι «ροσονέρι» πέτυχαν 6 νίκες σε όμιλο με Γκέτεμποργκ, Αϊντχόφεν και Πόρτο, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του θεσμού. Εκεί γνώρισαν την πρώτη, αλλά… φαρμακερή ήττα τους στη σεζόν με 1-0 από τη Μαρσέιγ, που κατέκτησε το τρόπαιο.

1994-95: Παρί Σεν Ζερμέν

Δύο χρόνια μετά το «απόλυτο» της Μίλαν, την επίδοση αυτή επανέλαβε η Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Παριζιάνοι στο πλαίσιο του 2ου ομίλου νίκησαν τόσο εντός όσο και εκτός έδρας τις Μπάγερν, Σπαρτάκ Μόσχας και Ντιναμό Κιέβου. Στα προημιτελικά απέκλεισαν τη Μπαρτσελόνα, ωστόσο στα ημιτελικά η Μίλαν με δύο νίκες, έβαλε «φρένο» στις βλέψεις τους για τελικό.

1995-96: Σπαρτάκ Μόσχας

Την επόμενη σεζόν ήταν η σειρά της Σπαρτάκ Μόσχας να επαναλάβει το «6x6», βρισκόμενη στον 2ο όμιλο με αντιπάλους τις Ρόζενμποργκ, Λέγκια Βαρσοβίας και Μπλάκμπερν. Παρά την εξαιρετική πορεία τους στη φάση των ομίλων, οι Μοσχοβίτες δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Ναντ, που με μια νίκη και μια ισοπαλία, πήρε εκείνη την πρόκριση για τους «4».

2002-03: Μπαρτσελόνα

Χρειάστηκε να περάσουν επτά χρόνια από το κατόρθωμα και της Σπαρτάκ, για να μπορέσει κάποια ομάδα να επαναλάβει το απόλυτο σε φάση ομίλων. Αυτή ήταν η Μπαρτσελόνα της σεζόν 2002-03, που πέτυχε έξι νίκες σε όμιλο με Λοκομοτίβ Μόσχας, Κλαμπ Μπριζ και Γαλατασαράι. Οι «μπλαουγκράνα» εκείνη τη χρονιά έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά, όπου και αποκλείστηκαν από την μετέπειτα φιναλίστ Γιουβέντους.

2011-12: Ρεάλ Μαδρίτης

Το… παράδειγμα της Μπαρτσελόνα μιμήθηκε με καθυστέρηση εννιά ετών η Ρεάλ Μαδρίτης, που νίκησε από δύο φορές Λιόν, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Άγιαξ, στο πλαίσιο του 4ου ομίλου. Η πορεία της «Βασίλισσας» σταμάτησε στα ημιτελικά από τη Μπάγερν Μονάχου (ηττήθηκε στον τελικό από την Τσέλσι) και αφού πρώτα είχε αποκλείσει ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ΑΠΟΕΛ στους «16» και στα προημιτελικά αντίστοιχα.

2014-15: Ρεάλ Μαδρίτης

Την περσινή σεζόν, η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η μόνη ομάδα που καταφέρνει το απόλυτο σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, για δεύτερη φορά. Συγκεκριμένα οι «μερένχες» πήραν έξι νίκες στον 2ο όμιλο, με αντιπάλους τις Βασιλεία, Λίβερπουλ και Λουντογκόρετς. Στην πορεία απέκλεισαν κατά σειρά Σάλκε και Ατλέτικο Μαδρίτης, για να αποκλειστούν στα ημιτελικά από τη Γιουβέντους (ηττήθηκε στον τελικό από τη Μπαρτσελόνα). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου