Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Γιατί γέρνουν το κεφάλι τα σκυλιά ;

thetoc.gr

Πολλοί το βρίσκουν χαριτωμένο, κάποιοι άλλοι σχεδόν ανθρώπινο. Ο τρόπος που
 Αποτέλεσμα εικόνας για skyli
τα σκυλιά γέρνουν το κεφάλι όταν ο ιδιοκτήτης τους, απευθύνεται σε αυτά,

απασχολεί τους επιστήμονες εδώ και πολλά χρόνια. Η απάντηση δόθηκε αυτή την εβδομάδα και είναι αφοπλιστικά αγαπησιάρικη.


Σύμφωνα με την Mental Floss, ο λόγος που τα σκυλιά γέρνουν το κεφάλι τους, είναι στην πραγματικότητα αρκετά γλυκός: Προσπαθούν να μας δείξουν ότι νοιάζονται.
Για τους σκύλους, το γεγονός ότι γέρνουν το κεφάλι τους προς μια πλευρά, είναι ο τρόπος για να δείξουν ότι συμπάσχουν.

Η κίνηση έγκειται στην αλλόκοτη ικανότητα των σκύλων να αντιλαμβάνονται τα συναισθήματά μας. Μπορεί να μην είναι σε θέση να πουν τι είναι λάθος, αλλά μπορούν να αντιληφθούν πότε είμαστε δυστυχισμένοι. Έτσι θα γείρουν το κεφάλι για να δείξουν ότι είναι εκεί για εμάς.


Η Mental Floss υποστηρίζει ότι τα σκυλιά που γέρνουν συχνά το κεφάλι τους, δείχνουν ιδιαίτερη κατανόηση.
Υπάρχει ωστόσο και άλλος ένας χαριτωμένος λόγος για την κλίση του κεφαλιού. Πολλά σκυλιά γέρνουν το κεφάλι για να ακούσουν τους ήχους καλύτερα, είτε πρόκειται για την εύρεση της πηγής του κινδύνου ή για να αντιληφθούν το ύφος των εντολών μας.


Τα σκυλιά έχουν καλή ακοή, αλλά η ικανότητά τους να εντοπίσουν την πηγή των ήχων δεν είναι τόσο αυξημένη. Πολλοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι κάνοντας την κίνηση αυτή, προσαρμόζουν ελαφρώς τα αυτιά τους, προκειμένου να εντοπίσουν την ακριβή τοποθεσία του ήχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου