13 Δεκεμβρίου 2015

Χιονισμένες τρούφες σοκολάτας

Mπαίνουμε στο εορταστικό κλίμα των ημερών και αισιοδοξώντας να φέρουμε λίγο χιόνι μπας και κάνουμε λευκά χριστούγεννα όπως λέει και το τραγούδι, το γλυκάκι αυτής της εβδομάδας είναι χιονισμένες τρούφες σοκολάτας. Το τρούφα είναι κατ’ ευφημισμό μιας και οι λαχταριστές αυτές μπαλίτσες με τη μαλακή καρδιά θυμίζουν περισότερο σοκολατάκια παρά τρουφάκια. Είναι φτιαγμένα από ωμή σκόνη κακάο που σημαίνει ότι είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά μιας και το κακάο είναι η πλουσιότερη τροφή στο κόσμο (πλουσιότερη και απο superfoods όπως τα γκότζι μπέρις, ασαί κλπ) σε αντιοξειδωτικά και μαγνήσιο, προστατεύοντας από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση. Γι’ αυτο και οι Αζτέκοι το ονόμαζαν «φαγητό των θεών». Το δέσιμο γίνεται με λάδι καρύδας και βούτυρο κακάο που τα λιώνεις σε μπεν μαρί και στερεοποιούνται μόλις μείνουν για λίγη ώρα στο ψυγείο, φυσικά αντικατάστατα του βούτυρο κάνουν την ίδια δουλεία κι έχουν χίλιες φορές περισσότερη θρεπτική αξία. Ενώ τη χιονισμένη όψη τους παίρνουν αφού κυλίσουν σε ινδοκάρυδο, πλούσια πηγή σε φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία! Θέλουν να μείνουν λίγη ώρα στο ψυγείο για να σφίξουν αλλά αν δε κρατιέσαι τρώγονται κι εκείνη την ώρα!



Υλικά για περίπου 10 μπάλες

-50 γρ βούτυρο κακάο

-50 γρ λάδι καρύδας

-8 κτλ σούπας σκόνη ακατέργαστου κακάου

-3 κτλ σούπας σιρόπι σφενδάμου

-4 κτλ σούπας βούτυρο ξηρού καρπού (αμυγδάλου, κάσιους, φυστικοβύτυρο) ή ταχίνι

-1/4κτλ γλυκού άρωμα βανίλιας

Μπόλικη αποξηραμένη καρύδα για την επικάλυψη

Λίγο Αλάτι

Λιώνεις σε μπεν μαρί σε πολύ χαμηλή φωτιά το βούτυρο κακάο και το λάδι καρύδας. Προσθέτεις σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέυεις. Μεταφέρεις στο ψυγείο και παγώνεις για περίπου 45 λεπτά μέχρι η ζύμη να δέσει. Με ένα κουταλάκι του γλυκού βγάζεις ποσότητα αρκετή για μια μικρή μπάλα(ετοιμάσου να λερωθείς μια και η ζύμη θα είναι ακόμα αρκετά μαλακή). Βάζεις την αποξηραμένη καρύδα σε ένα δεύτερο πιάτο και στριφογυρνάς τη μπάλα μέχρι να καλυφθεί τελείως η επιφάνεια και αρχίζει να παίρνει πλέον σφαιρικό σχήμα. Παγώνεις στο ψυγείο για περίπου μια ώρα!
 
Πηγη thesauchalife.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου