Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Ζντοβτς: Λυσσασμένη άμυνα

Ο συνεργάτης του Γιούρι Ζντοβτς στην Εθνική Σλοβενίας, Ράντοβαν Τριφούνοβιτς, μιλά για τον νέο κόουτς της ΑΕΚ που «αύριο θέλει να είναι καλύτερος από χθες» και «σιχαίνεται την ήττα».
Αποτέλεσμα εικόνας για ζντοβτς
O Σλοβένος προπονητής αναλαμβάνει τη διάδοχη κατάσταση στην ΑΕΚ, μετά την αποχώρηση του Ντράγκαν Σάκοτα από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος της «Ενωσης» από εκείνον; Ο Ράντοβαν Τριφούνοβιτς, βοηθός του Ζντοβτς στην Εθνική Σλοβενίας, σκιαγραφεί για λογαριασμό του sdna.gr το προφίλ του «ξανθού σκυλιού».

Οι προκλήσεις που τού αρέσουν, η επιθυμία για… λυσσασμένη άμυνα, η επιβλητική προσωπικότητα και η απέχθεια για την ήττα. Αυτός είναι ο Γιούρι Ζντοβτς, μέσα από τα «μάτια» κάποιου που κάθεται λίγα μέτρα μακριά του στον πάγκο της Εθνικής Σλοβενίας.

«Ελπίζω να καταλαβαίνουν οι Ελληνες πόσο καλό νέο είναι αυτό για το μπάσκετ της Ελλάδας» είναι η αρχική, μάλλον αποθεωτική, τοποθέτηση του 42χρονου Σλοβένου κόουτς.

Η πρώτη ερώτηση αφορά το κατά πόσο… ξαφνιάστηκε ο κόουτς Τριφούνοβιτς από την επιλογή του Γιούρι Ζντοβτς να αφήσει την Γκαζιάντεπ στα μέσα της σεζόν: «Δεν μού κάνει μεγάλη εντύπωση. Τον γνωρίζω καλά και ξέρω πως είναι άνθρωπος που του αρέσουν οι νέες προκλήσεις. Εκτιμώ πως για να αποφάσισε να αποχωρήσει, θα διέκρινε πως η Γκαζιάντεπ έχει… ταβάνι που δεν καλύπτει τις φιλοδοξίες του. Εχει όραμα, σπουδαίες ιδέες και πιστεύω πως τού αναλύθηκε ένα πολύ καλό project, αφού δέχθηκε την πρόταση της ΑΕΚ. Το σημαντικό είναι πως έδειξε τον επαγγελματισμό του, αφήνοντας πίσω τον πιο στενό συνεργάτη του» είναι η δική του εξήγηση για την απόφαση του νέου προπονητή της ΑΕΚ.

Αν και είναι στενοί συνεργάτες στην Εθνική ομάδα, δεν μίλησαν για αυτή την εξέλιξη στην καριέρα του νέου προπονητή της ΑΕΚ. Αυτός, άλλωστε, είναι ο Γιούρι Ζντοβτς: ένα επαγγελματίας που αποφασίζει μόνος για τον εαυτό του: «Οχι, δεν μιλήσαμε. Ετσι είναι ο Γιούρι. Παίρνει πάντα τις αποφάσεις μόνος του, αφού έχει την προσωπικότητα να το κάνει. Προφανώς, μίλησε με κάποιους δικούς του ανθρώπους, καθώς και τους ανθρώπους των ομάδων, αλλά μέχρι εκεί. Οι αποφάσεις είναι πάντα προσωπικές και αποκλειστικά δικές του».

Ποιο είναι, όμως, το προπονητικό προφίλ του Γιούρι Ζντοβτς; «Πάντα, όταν αναλαμβάνει έναν νέο σύλλογο έχει τεράστια επιθυμία να δει την ομάδα του να παίξει… τρελή άμυνα. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως δεν έχει ιδέες για την επίθεση. Το αντίθετο: έχει πολλά plays και σε σύλλογο είναι ακόμη πιο εύκολο να τα εφαρμόσει, απ” ότι στην Εθνική όπου συνεργαζόμαστε. Θα πρέπει να περιμένουν εξαιρετική άμυνα οι φίλοι της ΑΕΚ. Σε πρώτο πλάνο, βέβαια, μπαίνει η πειθαρχία για εκείνον».

4 σχόλια:

  1. Τι έχει καταφέρει ο Γιουρι Ζντοβτς στην προπονητική του καριέρα και ποιες οι διακρίσεις του ως προπονητης;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.aek-live.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B6%CE%BD%CF%84%CF%8C%CE%B2%CE%B9%CF%84%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλες ομάδες έχει κοουτσάρει, μπράβο του. Εδω μιλάμε για κορυφαία πρωταθλήματα βλέπω , μπράβο μπράβο. Ε τότε να καλωσορίσουμε τον Βαγγέλη Αλεξανδρή ..εεε.. συγνώμη τον Γιούρι Ζντοβτς στην ΑΕΚΑΡΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή