08 Δεκεμβρίου 2015

Τι πρέπει να τρως για να μην κρυολογήσεις

 

Ο μέσος ενήλικας κρυολογεί κατά μέσο όρο τρεις φορές το χρόνο και κάθε κρυολόγημα διαρκεί περίπου εννέα μέρες.
Βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά,
είναι αυτά που κρατάνε το σώμα δυνατό και δίνουν τα «όπλα» στον οργανισμό για να αποκρούσει κάθε μικρόβιο και ιό.




Και όταν μιλάμε για τροφές δεν εννοούμε μόνο τα φρούτα και τα λαχανικά. Αφού τα τρόφιμα από κάθε ομάδα μπορούν να βοηθήσουν ως ασπίδα προστασίας του οργανισμού ενάντια σε κρυολογήματα και στη γρίπη.







Σε κάθε κατηγορία υπάρχουν πολλές τροφές που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, είτε μόνες τους, είτε σε συνδυασμούς, ώστε να μειωθούν οι φορές που αρρωσταίνουμε, αλλά και η διάρκεια των ημερών ασθένειας.





Ψάρια





Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί, είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ενώσεις που βοηθούν στη μείωση των επιβλαβών φλεγμονής του σώματος. Έτσι τα ωμέγα -3 λιπαρά μπορούν να καταπολεμήσουν το κρυολόγημα σε πολλές περιπτώσεις


.

Πορτοκάλια





Οι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε ότι είναι γεμάτα βιταμίνη C. Έτσι, πιείτε χυμό πορτοκαλιού. Αν είναι έτοιμος, προσέξτε τι γράφει στην ετικέτα για την ποσότητα ζάχαρης που περιέχει. Αν η ποσότητα είναι μεγάλη, φάτε απλά ένα πορτοκάλι. Γιατί η μεγάλη ποσότητα ζάχαρης μπλοκάρει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος.





Όστρακα





Tα όστρακα είναι μια από τις πλέον εξελιγμένες ομάδες ασπόνδυλων και είναι τρόφιμα υψηλής βιολογικής αξίας είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, υδατάνθρακες, αζωτούχες ουσίες, πρωτεΐνες. Είναι πολύ εύπεπτα και περιέχουν σημαντική ποσότητα προστατευτικών ουσιών.





Αποτελούν εξαιρετική φυσική πηγή από την οποία μπορεί να προμηθευτεί ο ανθρώπινος οργανισμός τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα ωμέγα 3 τα οποία συμβάλλουν στην πρόληψη ή και στη μείωση του κινδύνου αρτηριοσκλήρωσης και μυοκαρδιακών εμφράξεων στην πρόληψη αλλά και στη μείωση των συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και άλλων φλεγμονωδών νόσων, όπως η ψωρίαση του δέρματος και στη μείωση του κινδύνου διαφόρων μορφών καρκίνου.





Όσον αφορά στις βιταμίνες τα όστρακα θεωρούνται ως οι πιο πλούσιες πηγές προβιταμινών D, αποτελούν τις καλύτερες πηγές πυριδοξίνης και βιταμίνης Β12 υπερκαλύπτοντας τις ημερήσιες ανάγκες του ενήλικου ανθρώπου.





Επίσης περιέχουν πρωτεΐνες μεγάλης βιολογικής αξίας, υδατάνθρακες, λίπη και λευκώματα, διάφορα άλατα και είναι και αφροδισιακά!




Πηγή Athens Voice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου