Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Τι δεν πρέπει να τρώτε πριν ξαπλώσετε το βράδυ


Είναι αργά το βράδυ, ξαπλώνετε στο κρεβάτι και όταν κλείνετε τα μάτια σας αισθάνεστε εκείνο το γνωστό βάρος ή αϋπνία.
Το βραδινό πιθανότατα σας έπεσε βαρύ και ακόμη μια φορά δυσανασχετείτε με τον εαυτό σας που υπέπεσε στο ίδιο λάθος.
Υπάρχουν, λοιπόν, τροφές που καλό θα ήταν να αποφεύγετε να τρώτε το βράδυ και θα μπορείτε να πέφτετε για ύπνο σαν... πουλάκια.

Σοκολάτα

Ξέρω τι σκέφτεστε... πώς κάτι τόσο θεϊκό είναι κακό για την ώρα του ύπνου. Κι όμως η κατανάλωση σοκολάτας είναι κάτι μη επιτρεπτό μιας και περιέχει καφεΐνη, η οποία είναι και διεγερτική. Οπότε μειώνει την κούραση και επιταχύνει τον μεταβολικό σας ρυθμό, δύο πράγματα που δεν θέλετε πριν πέσετε για ύπνο.

Πικάντικα φαγητά

Η πέψη επιβραδύνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, με αποτέλεσμα αν έχετε καταναλώσει πικάντικο φαγητό να χρειάζεται μια επιπλέον προσπάθεια, άρα θα υπάρχει μια συνεχής διατάραξη. Επιπλέον, αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος, με την ποιότητα και πάλι να μην παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα.
Δημητριακά

Συνήθως είναι η πρώτη επιλογή για πρωινό ή ακόμα και για σνακ. Αν και είναι ιδανικά γι' αυτές τις ώρες, διότι σας δίνουν ενέργεια και σας κρατούν χορτάτους, το βράδυ είναι μια λάθος επιλογή. Η πλειοψηφία αυτών που είναι διαθέσιμα στην αγορά είναι πλούσια σε ζάχαρη.
Η ζάχαρη κάνει όλη την «ζημιά», μιας και ακυρώνει τα πλεονεκτήματα των δημητριακών, όπως το τι είναι εύκολα στη χώνεψη

Φρούτα και λαχανικά

Πολλά από αυτά περιέχουν συστατικά που τα καθιστούν δυσκολοχώνευτα, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να κοιμηθείτε με ηρεμία. Μερικά από αυτά είναι το κουνουπίδι, το μπρόκολο, το κολοκύθι, το λάχανο, αλλά και τα πορτοκάλια. Οι τομάτες ανήκουν, επίσης, σε αυτή την κατηγορία, καθώς είναι όξινες, προκαλώντας σας δυσπεψία και καούρα.

Νερό

Κι όμως, το νερό αν και είναι ζωτικής σημασίας, δεν κάνει καλό πριν τον ύπνο, μιας και σκοπός είναι να πέσετε και να ξυπνήσετε το πρωί. Αν, όμως, καταναλώσετε νερό, η κύστη σας θα γεμίσει και θα σας διακόψει από τα όνειρά σας. Πολύ πιθανόν να μην μπορέσετε να ξανακοιμηθείτε μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου