Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Ο Nonos γράφει για το ΑΕΚ - Ελευσίνα 6-0

* Όταν οι γραφιάδες θα επιστρέψουν αύριο από την -και καλά- απεργία θ' αρχίσουν τα κλισέ: Π.χ. το ματς δεν αντέχει σε κριτική κλπ.
Όχι, ρε φίλε, το ματς αντέχει σε κριτική, σού λέω γω.
Σε τέτοια εύκολα ματς, με ομάδες μικρότερης κατηγορίας, στο παρελθόν, η ΑΕΚ έτυχε ν' αποκλειστεί  (Καβάλα, το πιο πρόσφατο...) ή να ξενερώσει γιατί έπαιζε μέτρια και κέρδιζε με το ζόρι ...
Αυτό, όποτε συμβαίνει, συμβαίνει για δυο (προφανείς) λόγους:
Ο ένας είναι ότι ο προπονητής δεν έχει μεταδώσει στους παίκτες ότι ακόμα και τα φιλικά πρέπει ν' αντιμετωπίζονται με ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ και δεύτερο επειδή λόγω παρατεταμένου ροτέισον, το σύνολο χάνει σε συνοχή, αυτοματισμούς κλπ.
Σήμερα, είναι σίγουρι ότι ο ΠΟΓΙΕ  έψησε τους παίκτες ότι πρέπει να παίξουν με διάθεση και σοβαρότητα. Μπορεί να μην τους το ζήτησε για 90 λεπτά, αλλά οι άτιμοι οι πάικτες ήταν σοβαροί για 93... ΕΥΓΕ, και στους δυο... Κι έτσι πρέπει, να είναι πάντα. Είτε παίζεις με την Μπάρτσα είτε με τον ΠΑΟ Κρουσσώνα...
Το ότι (για να πάω στο δεύτερο σκέλος...) ενώ ο ΠΟΓΙΕ ξεκούρασε Μάνταλο, Μπαρόχα, Κολοβέτσιο, Ντίντακ, Γκάλο, Σιμόες και στο β' Γιόχανσον, ούτε που φάνηκε. Θετικότατο κι αυτό. Ξαναθυμίζω: Ναι μεν, παίζαμε με ομάδα που πάει σούμπιτη για Γ' αλλά έχουμε πολλές αρνητικές εμφανίσεις με υποδεέστερες ομάδες, τα τελευταία 30 χρόνια ...
Τέλος, ειδική αναφορά σε κάποιους παίκτες:
Ο Μπουονανόττε έχει βάλει ένα γκολ (το πρώτο) εκπληκτικό δείγμα και πάλι ότι της μιλά της μπάλας. Γενικά, χάνεται όμως, και φαινόταν να κάνει παιχνίδι ο (αλάνθαστος) Κορδέρο. Ο Νάνο όμως έτρεχε ως το 90'.
Ο Γιόχανσον πλέον καθιερώνεται ως (παλιό) 8άρι (γι' αυτό ξανασκοράρει...) κι ο Πλατέλλας (προς χαρά μου...) μας λέει με το δικό του τρόπο 'ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ...'. Κι όχι, να μην πάει το παλικάρι.
Τέλος, πολύ θετική εμφάνιση του πουλέν μου ΦΑΓΕ που όμως λόγω συρρίκνωσης ρόστερ τον βλέπω δανεικό...

6 σχόλια:

  1. Για ματς τύπου Πανελευσινιακού καλός ειναι ο μπουονανότε. Μέχρι εκεί. Για ματς σουπερλίγδας πάγκο και βλέπουμε. Το 6-0 με αφήνει αδιάφορο αν και συμφωνω απόλυτα και τεκμηριωμένα σε οτι έγραψες στο τι κάναμε άλλα χρονια και ξενερωναμε τον κόσμο με εμφανίσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια του τύπου «το ματς δεν αντέχει σε κριτική..........» ξέρουμε πότε γράφονται, από ποιους γράφονται, και για ποιο λόγο. Από όλα τα παιχνίδια μπορείς να βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα για μία ομάδα.
    Η ομάδα δείχνει σημάδια σοβαρότητας και μικρής βελτίωσης.
    Όσο για τον Τεννέ θα τον δούμε σε βάθος χρόνου αλλά προς το παρόν καλά το πάει το καράβι............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με λιγο χαζο χιουμορ σημερα επρεπε να βγαλουν τον Ανεστη mvp.Πρεπει να ειδε πολλα απο αυτον σημερα ο Πογιετ.Περα απ την πλακα ομως,γενικα καλη και σοβαρη σχετικα εμφανιση ,αλλα δεν ξερω γιατι δεν εδωσε ευκαιρια στον Ανδρεοπουλο σημερα.Και βασικα γιατι ξεκινησε τον Σουηδο.Ισως να ηθελε να τον δει και στο συστημα με δυο φορ .Καλος σχετικα και ο Φαγε ,αλλα οπως ειπες μαζι με Γροντη ,Πεταυρακη,Ανδρεοπουλο και ισως Ανακογλου (δυτυχως για μενα)πανε για δανεικοι.Ο Κορδερο δεν μ αρεσε τοσο ,καλος και ο Σβαρνας,και ωραια γκολ του Μπουοναννοτε.Θετικος και ο Πλατελλας που τον θελω στην ομαδα εστω ως αλλαγη.Ευδιαθετος και ο Τζιμπουρ .Στην Λαρισσα αν παει καλα το ματς ,ας δουμε και τον Βασιλαντωνοπουλο.Τα ονοματα οπως τον νανο,θελω να τα δω σε μεγαλα ματς χωρις να απαξιω την σημερινη εμφανιση.Αλλωστε μ οποιον και να παιζεις οι νικες κανουν καλο στην ψυχολογια κυριως της ομαδας.Καλο και το σκορ γιατι ΑΕΚ εισαι το σωστο ειναι να βαλεις πολλα με τετιο αντιπαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στη λήξη του αγώνα ο Τεννές έσφιξε τις γροθιές του και πανηγύρισε με τον λιγοστό κόσμο.
    Λίγος για μια ΑΕΚ με όραμα και πρωταγωνίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακαλώ τη διεύθυνση του μπλογκ, να κόψει τα σχόλια αυτουνού του VIP. Είναι εγκάθετος και μηδενιστής !!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΕΛΕΥΣΙΝΑ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΗΡΘΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή