Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ξανά ισόβια στους Αφγανούς που σκότωσαν για μια κάμερα

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, και 23 ετών επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στους δυο Aφγανούς που κατηγορούνται ότι μαζί με έναν ακόμη δράστη πακιστανικής καταγωγής δολοφόνησαν τον Μανώλη Καντάρη τον Μάιο του 2011.
Η απόφαση είναι ίδια με την πρωτόδικη κρίση του δικαστηρίου. Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Μπρακουμάτσος πρότεινε να αναγνωριστεί στον ένα εκ των δυο κατηγορουμένων το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, πρόταση που όμως δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο.
Οι δυο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία ληστεία καθώς και για παράνομη οπλοφορίας και οπλοχρησία.

Η δολοφονία του 44χρονου είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς οι δυο Αφγανοί και ένας τρίτος ασύλληπτος δράστης, πακιστανικής καταγωγής, του είχαν επιτεθεί ξημερώματα στη Γ Σεπτεμβρίου όταν πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητο του από το πάρκινγκ για να πάει στο μαιευτήριο τη γυναικά του να γεννήσει. Σκοπός τους ήταν να του αφαιρέσουν την κάμερα που είχε στη κατοχή του την οποία στη συνέχεια πούλησαν έναντι 120 ευρώ.
Την ικανοποίηση τους για την απόφαση εξέφρασαν η σύζυγος του Μανώλη Κανταρη Σιμονα Βιρτζίλι και ο δικηγόρος της,
Η κυρία Βιρτζίλι επισήμανε πως η απόφαση είναι μια δικαίωση για τα τέσσερα παιδιά του συζύγου της.
Ο δικηγόρος Σωκράτης Μαρινάκος τόνισε ότι η οικογένεια είναι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση ωστόσο σημείωσε ότι δεν αλλάξει το γεγονός ότι η ημερομηνία γέννησης της κόρης του Μανώλη Καντάρη, Εμμανουέλας θα είναι ίδια με την ημερομηνία θανάτου του.



Πηγή: Ισόβια κάθειρξη και 23 έτη στους δύο Αφγανούς που δολοφόνησαν τον Μανώλη Καντάρη | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/246170/isovia-katheirxi-kai-23-eti-stoys-dyo-afganoys-poy-dolofonisan-ton-manoli-kantari#ixzz3xbO8nwag

1 σχόλιο: