Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Αύριο η πιο καταθλιπτική μέρα του έτους

Αύριο και επίσημα είναι η χειρότερη ημέρα του χρόνου, η λεγόμενη και «Blue Monday».
Κάθε χρόνο, η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί από τους ψυχολόγους ως η η πιο καταθλιπτική μέρα ολόκληρου του έτους.
Το γιατί το εξηγεί ο εμπνευστής της Blue Monday ο ψυχολόγος Dr Cliff Arnall ο οποίος το 2005 έφτιαξε μία εξίσωση για να βρει ποια μέρα είναι η χειρότερη του χρόνου.

Παρανομαστή έβαλε τον άσχημο καιρό του Ιανουαρίου, αριθμητή τα χρέη του Δεκεμβρίου και τα Χριστούγεννα που πέρασαν και χρειάζεται να περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο για να ξαναέρθουν και αποτέλεσμα έβγαλε τι άλλο, τη «Blue Monday» τη χειρότερη ημέρα του χρόνου.

Είναι η ημέρα που ο κάθε ένας από εμάς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων βέβαια που πάντα υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα βρισκόμαστε πιο μακριά από τους στόχους μας.

Η βρετανίδα οικονομολόγος Jane Clack, ειδική σε θέματα χρεών, έχει και μία ακόμη ερμηνεία. Όπως λέει πολλοί καταναλωτές κατά την διάρκεια των γιορτών ψωνίζουν με πιστωτικές κάρτες, συχνά λίγο παραπάνω από όσο αντέχει η τσέπη τους και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τα χρέη τους και με τις εκπτώσεις θα προσθέσουμε εμείς.

Η διατροφολόγος Alison Clark πάλι βάζει στη εξίσωση και την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης και καφεΐνης, που περιέχεται εκτός από τον καφέ στα αναψυκτικά και τα γλυκά τα οποία φυσικά καταναλώσαμε στις γιορτές και τώρα μας χτυπούν την πόρτα οι συνέπειές τους.

Με απλά λόγια οπλιστείτε με θάρρος και υπομονή, 24 ώρες είναι θα περάσουν. Κι αύριο μέρα είναι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου