Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016

Νέα επίθεση Ζωής στον ΤΣΙΠΡΑ

«Ο πρωθυπουργός, δυστυχώς, χρησιμοποιεί ως άλλοθι τους διαφόρους εκβιασμούς και δεν ασκεί την εξωτερική πολιτική και την εθνική πολιτική με τον τρόπο που οφείλει, με τον τρόπο που επιβάλλεται».
Αυτό δήλωσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξή της στον ALPHA 9.89. Ειδικότερα, αναφερόμενη στο προσφυγικό θέμα και τις συζητήσεις περί εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «εκβιασμό που έχει προετοιμαστεί από το καλοκαίρι» και πρόσθεσε: «Στη φιλοτέχνηση αυτού του εκβιασμού συνέπραξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν αποδέχθηκε από το καλοκαίρι να επαναλαμβάνει το νέο σενάριο που εκφωνείται από πλευράς ευρωκρατίας και είναι το σενάριο ότι ολοκληρώθηκε το ελληνικό ζήτημα και τώρα το ζήτημα για την Ευρώπη είναι το προσφυγικό».

Στη συνέντευξη, η κ. Κωνσταντοπούλου άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και του επέρριψε ευθύνες ότι δεν ασκεί την εξωτερική πολιτική και την εθνική πολιτική «με τον τρόπο που οφείλει, με τον τρόπο που επιβάλλεται». Επίσης χαρακτήρισε την κυβέρνηση «ανίκανη και άβουλη να αντιμετωπίσει στο πεδίο του θεσμικού πλαισίου» το προσφυγικό ζήτημα.

Συνεχίζοντας την κριτική προς το πρόσωπο του κ. Τσίπρα, σχετικά με το δημοψήφισμα και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, η κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας προκήρυξε το δημοψήφισμα πιστεύοντας ότι θα το χάσει. «Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι όλη η διαδρομή που ακολούθησε μετά το όχι ήταν η προδιαγεγραμμένη διαδρομή που είχε χαράξει με βάση ένα ναι», είπε και πρόσθεσε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι η υπογραφή του 3ου μνημονίου είχε δρομολογηθεί, πιθανότατα και πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου. Θεωρώ ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και η ψηφοφορία που κάναμε στην ΚΟ ήταν μία πρόβα generale».

Επίσης, η πρώην πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι από τις τελευταίες εκλογές το 50% των πολιτών απείχε, ως αποτέλεσμα της τακτικής του πρωθυπουργού: «Ο κ. Τσίπρας έπαιξε παιχνίδια με τις δημοκρατικές διαδικασίες και με τις εκλογές επ’ ουδενί τον νομιμοποιεί να προσπαθεί να φορτώσει στο λαό το μνημόνιο που ο ίδιος υπέγραψε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τη λίστα Λαγκάρντ, η κα. Κωνσταντοπούλου ανέφερε: «η εκτίμησή μου είναι ότι υπάρχει μία προεργασία για να θαφτεί η λίστα Λαγκάρντ και γι’ αυτό μετατοπίζεται το ενδιαφέρον σε άλλα αρχεία», ενώ σχετικά με το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος, δήλωσε: «Η κυβέρνηση παριστάνει ότι θα διαπραγματευτεί το χρέος και την ίδια ώρα έχει βάλει τον Πρόεδρο της Βουλής να εξαφανίσει το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας και την ίδια την Επιτροπή. Αυτά δεν τα κάνει μία κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Τέλος, η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην «καλή σχέση και συνεργασία» που έχει με τον Γιάνη Βαρουφάκη στο πλαίσιο της συγκρότησης «μιας εναλλακτικής για την Ευρώπη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα, Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου