Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Γεμιστή γαλοπούλα με ρύζι και βερίκοκο


Υλικά
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι σέλινο ή σέλερυ ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη
3 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι
3/4 φλιτζάνια ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. πιπέρι
1/4 κ. γλ. θυμάρι
1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
1/8 κ. γλ. γαρύφαλλο


Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι- τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι, το σέλινο και το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το ρύζι, τα βερίκοκα, τι μαϊντανό και τα μυρωδικά. Μεταφέρετε σε ένα λαδωμένο ταψάκι, καλύψτε (με αλουμινόχαρτο) και ψήστε για 30 λεπτά στο φούρνο στους 170 C. Ξεσκεπάστε και ψήστε για άλλα 5 με 10 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου