Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ασκήσεις για ... αγύμναστους

1. Άρχισε πεζοπορία
Το περπάτημα είναι ο απλούστερος τρόπος για να επανέλθεις στον χώρο της άθλησης. Ξεκίνησε με κάτι μικρό, όπως βόλτα, γύρω απ’ το τετράγωνο και σιγά-σιγά βάζεις μεγαλύτερους στόχους. Στη συνέχεια, ψάξε για ορεινές και δασικές διαδρομές. Γνωρίζοντας, πια, τα όριά σου και πηγαίνοντας με το δικό σου ρυθμό, μόνο καλό μπορείς να κάνεις στο σώμα σου.

2. Διάλεξε ένα άθλημα
Για να αποφύγεις το να κουραστείς από μονότονες ασκήσεις, κάνε κάτι που θα σε διασκεδάζει. Είτε πρόκειται για μαθήματα τένις, είτε ξιφασκίας, ο αθλητισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξανακερδίσεις τη χαμένη σιλουέτα και να μην καταλήξει η όλη προσπάθεια σε εγκατάλειψη.

3. Χρησιμοποίησε μόνο το σώμα σου
Η αξία της ενδυνάμωσης του σώματος είναι μεγάλη, αλλά τα γεμάτα με βάρη και όργανα δωμάτια των γυμναστηρίων, ίσως σε φοβίζουν. Τότε, δοκίμασε ασκήσεις σωματικού βάρους όπως κοιλιακούς, push-ups στο πάτωμα ή με την πλάτη στον τοίχο, τα οποία είναι εξίσου αποτελεσματικά και μπορούν να γίνουν σχεδόν παντού αλλά πάνω απ’ όλα είναι ανέξοδα γιατί δεν χρειάζεσαι κανένα εξοπλισμό.

4. Ομαδικό μάθημα Spinning
Μια καταπληκτική, ευέλικτη προπόνηση. Μπορείς να έχεις όλα τα οφέλη της τάξης (ενεργητικοί συμμαθητές-ενθουσιώδεις εκπαιδευτές), αλλά μπορείς να ελέγχεις την αντίσταση του ποδηλάτου σου. Το Spinning είναι ένα αποτελεσματικό ομαδικό πρόγραμμα cardio με τη χρήση στατικού ποδηλάτου και με την επίβλεψη εξειδικευμένων trainers που σε κινητοποιούν να ξεπεράσεις τα όριά σου. Σε σκοτεινό χώρο με φώτα διάφορων χρωματισμών, δυνατή μουσική και ατμόσφαιρα πάρτι.
Το Spinning είναι ομαδικό πρόγραμμα cardio με τη χρήση στατικού ποδηλάτου και
​με την επίβλεψη εξειδικευμένων trainers που σε κινητοποιούν να ξεπεράσεις τα όριά σου.

5. Ήρεμη γιόγκα
Η ευλυγισία συχνά παραβλέπεται όταν σκεφτόμαστε τη φράση «σε φόρμα» και η γιόγκα είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσουμε εύκαμπτους μυς. Αυτό είναι άλλωστε που βοηθά στην πρόληψη των τραυματισμών. Δοκίμασε τη γιόγκα με αργή ροή, στην οποία κρατάτε στάσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κι έτσι μεγιστοποιούνται τα οφέλη από την κάθε μία.

6. Κολύμβηση
Εάν έχεις πρόσβαση σε πισίνα, το κολύμπι είναι εξαιρετική επιλογή. Επιτρέπει να αυξήσουμε τους καρδιακούς παλμούς, χωρίς να κάνουμε καμία πίεση στις αρθρώσεις. Ιδανικό σπορ, αν έχεις προβλήματα με την πλάτη.

7. Παρακολούθηση βίντεο γυμναστικής
Workout στο σπίτι και με τον έλεγχο του τηλεχειριστηρίου. Οι οn-line επιλογές, είναι επίσης χρήσιμες με οδηγίες από ασκήσεις γιόγκα και kickboxing μέχρι μαθήματα χορού και πιλάτες.

8. Χρησιμοποίησε apps
Η τεχνολογία μπορεί να κάνει (σχεδόν) τα πάντα πια, οπότε γιατί να μην κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και στη γυμναστική. Εφαρμογές όπως Couch, 5K και Nike Training Club σε προπονούν, κοστίζοντας πολύ λιγότερο από μια συνεδρία 45 λεπτών στο γυμναστήριο.

9. Xόρεψε Ζumba
Ένα από τα πιο δημοφιλή μαθήματα γυμναστικής σε ολόκληρο τον κόσμο για όλες τις ηλικίες. Ξεκινάς με cha cha για ζέσταμα και μετά αναλαμβάνουν κεφάτοι λάτιν ρυθμοί που κάνουν το μάθημα, το λιγότερο, διασκεδαστικό. Ακολουθώντας τη ζωντάνια της δασκάλας χορού και τα χορευτικά της βήματα καις πολλές θερμίδες.

10. Το παλιό, καλό σχοινάκι
Παιχνίδι για παιδιά; Ναι, αλλά και για μεγάλους καθώς είναι ένα σούπερ οικονομικό εργαλείο για να κάψεις λίπος και παράλληλα γίνεται καρδιαγγειακή άσκηση. Δημιουργεί μεγάλη ευφορία, ίσως γιατί νιώθουμε πώς ξαναγινόμαστε παιδιά.

gamos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου