Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Νύχτα θα φέρουν τα προκάτ στην Ανδρομάχη λέει ο ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ

Από το OLYMPIOBIMA.GR

Θέμα ημερών, απ’ ότι φαίνεται, είναι η μεταφορά και η εγκατάσταση προκατασκευασμένων σπιτιών στην Πιερία, και ειδικότερα στο στρατόπεδο της Ανδρομάχης, προκειμένου να δημιουργηθεί το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων.
Αυτό αναφέρει ο βουλευτής ΝΔ Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, με τον οποίο το «Ο.Β.» επικοινώνησε αργά χθες το βράδυ. Όπως επισήμανε, έχει ήδη επικοινωνήσει με συνεργάτη του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, ο οποίος επιβεβαίωσε πως εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει μετεγκατάσταση προκατασκευασμένων σπιτιών από περιοχή της Σίνδου στο στρατόπεδο της Ανδρομάχης. Πρόκειται για προκάτ που είχαν μεταφερθεί με νταλίκες και τοποθετηθεί ουσιαστικά εν μία νυκτί στα μέσα Σεπτεμβρίου 2015, με στόχο να δημιουργηθεί εκεί χώρος φιλοξενίας για τους πρόσφυγες. Ωστόσο, η κίνηση αυτή είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των όμορων δήμων Ωραιοκάστρου και Δέλτα, που δεν είχαν ενημερωθεί για την κίνηση αυτή.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε ο κ. Κουκοδήμος, ο οποίος εξέφρασε την αγανάκτησή του γι’ αυτήν την εξέλιξη και δήλωσε ότι παραμένει κάθετα αντίθετος στη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην Πιερία, η μετεγκατάσταση των προκάτ προσδιορίζεται χρονικά μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για αύριο το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη, ενδεχομένως μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Συμπλήρωσε επίσης πως, όπως τον ενημέρωσαν, σαν «δέλεαρ» για την αποδοχή της δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην Πιερία, θα εξασφαλιστούν 20 – 25 θέσεις εργασίας για κατοίκους της Ανδρομάχης…

Τέλος, ο κ. Κουκοδήμος τόνισε πως ο ίδιος, αν και βουλευτής Πιερίας και άμεσα ενδιαφερόμενος για το θέμα, δεν προσκλήθηκε σε καμιά συνάντηση με τον κ. Φλαμπουράρη.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Πηγή: Ολύμπιο Βήμαhttp://www.olympiobima.gr/eidisi-sok-apo-ton-kkoykodimo-entos-ton-imeron-i-metegkatastasi-prokat?platform=hootsuite

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου