Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Τι πρέπει να κάνετε για να πηγαίνετε με όρεξη στη δουλειά

Δεν ξέρω κανέναν που να ξυπνάει και να λέει «ωπ, Δευτέρα, τέλεια! Ας σηκωθώ να πάω στη δουλειά». Οι περισσότεροι δεν μπορούν να σηκωθούν από το κρεβάτι, με τα μάτια τους να είναι μισόκλειστα μέχρι να πιουν την πρώτη γουλιά καφέ.

Υπάρχει μια αληθοφανής εξάντληση, η οποία κάνει πολλούς να αναζητούν τρόπο να ξεκινούν με κέφι και ζωντάνια από το πρώτο λεπτό, που ξυπνούν, και όχι μετά από μία-δύο ώρες.

Αν το πρωί θυμίζετε περισσότερο ζόμπι, τότε δεν έχετε τίποτα να χάσετε, αν δοκιμάσετε τρόπους, για να ξεκινάτε τη μέρα σας γεμάτη ενέργεια.

Ασκηθείτε

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ διαπίστωσαν πως οι άνθρωποι, που ασκούνταν, είχαν περισσότερη ενέργεια και είχαν μια πιο θετική στάση. Η κίνηση του σώματος για πάνω από 10 λεπτά, απελευθερώνει έναν νευροδιαβιβαστή, που κάνει το μυαλό να σας «αισθανθεί» πιο μαλακό και να κρατά τον έλεγχο των παρορμήσεων. Η άσκηση, λοιπόν, μπορεί να διατηρήσει τον αυτοέλεγχο σας, ο όποιος, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ, σχετίζεται με την ενέργεια.

Πιείτε νερό με λεμόνι

Μόλις ξυπνήσετε, πηγαίνετε στην κουζίνα και στύψτε ένα λεμόνι. Αυτό σας προσφέρει μια σταθερή, φυσική ενέργεια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, βελτιώνοντας, παράλληλα, και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών στο στομάχι σας. Για να εξασφαλίσετε πλήρη απορρόφηση, θα πρέπει να καταναλωθεί με άδειο στομάχι. Επίσης, θα πρέπει να περιμένετε 15' με 30' λεπτά, πριν την κατανάλωση φαγητού, ενώ δεν θα πρέπει να το καταναλώνετε χωρίς νερό γιατί φθείρει τα δόντια σας.

Μην κοιτάξετε οποιαδήποτε οθόνη, πριν το πρωινό

Μην ανοίξετε το κινητό, μη δείτε τα e-mails, μη χαζέψετε στο Facebook. Αυτές τις πολύτιμες πρώτες πρωινές στιγμές καλό θα ήταν να κάνετε κάτι ήρεμο και χαλαρωτικό. Το τσεκάρισμα των ηλεκτρονικών μηνυμάτων είναι κάτι πολύ αγχωτικό, οπότε η μέρα δεν ξεκινά με τον ιδανικό τρόπο.

Φάτε ένα πραγματικό πρωινό

Τρώγοντας το πρωί, είναι σαν να φουλάρετε μια μηχανή. Οι άνθρωποι, που τρώνε πρωινό, έχουν λιγότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι, έχουν σταθερά επίπεδα σακχάρου και τείνουν να είναι λιγότερο πεινασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, είστε γεμάτοι ενέργεια και έτοιμοι για τη δουλειά σας.

Μην κάνετε πολλά πράγματα μαζί

Με το ένα χέρι φτιάχνετε καφέ και με το άλλο ντύνεστε. Ο,τι έχετε να κάνετε το πρωί, κάντε το ένα -ένα. Μπορεί να πιστεύετε πως έτσι κερδίζετε χρόνο, αλλά δεν είναι αλήθεια. Κάτι απ' όλα δεν θα το κάνετε καλά και πέρα από αυτό αν κάτι πάει λάθος, αγχώνεστε και η μέρα ξεκινά στραβά.

Βάλτε στόχους για τη μέρα σας

Ερευνες έχουν δείξει πως όσοι σχεδιάζουν τη μέρα τους από το πρωί, θέτοντας στόχους, έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και τους επιτυγχάνουν, μη χάνοντας και χρόνο. Αν πιστεύετε πως κάποιος από αυτούς είναι πιο περίπλοκος, σπάστε τον σε βήματα και ακολουθήστε τα σιγά-σιγά.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου