Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Πού κατάντησε η Ν.Δ

Άρθρο του antinews

 Μια είδηση που κάνει εντύπωση, γιατί δεν είναι συχνή, προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι ληστές μπήκαν σε... οίκο ανοχής, πήραν λεφτά και κινητά, έριξαν και μια πιστολιά κι έφυγαν σαν κύριοι. Βεβαίως
αυτό έγινε γιατί δεν μπορεί και οι οίκοι ανοχής να έχουν… πορτιέρη. Δε γίνεται να βάζεις φύλαξη στα… μπορντέλα.


Προς Θεού, μην πάει ο νους στα όσα γίνονται στη Νέα Δημοκρατία και στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Μεϊμαράκη και Παπαμιμίκο. Ο ένας είπε τον άλλον «πορτιέρη», ο δεύτερος θίχτηκε και τον κάλεσε σε… μονομαχία και όλα βαίνουν καλώς, τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές.

Και το ερώτημα είναι ένα: Να έχει πορτιέρη η ΝΔ για να φυλάει καλά το μαγαζί ή όχι; Ο Βαγγέλας με τη βαριά, μάγκικη φωνή έφερε στην πολιτική σκηνή έναν ακόμη χαρακτηρισμό. Μετά τον «αυτοφωράκια» και τα πολλά «γαλλικά» που κωλυόμαστε να γράψουμε, που λέει σε τακτά χρονικά διαστήματα, ήρθε και ο πορτιέρης που απευθύνεται στον γραμματέα του κόμματος. Ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία δηλαδή μοιάζει με… μπαρ όπου μπαίνει μέσα ο κάθε πικραμένος, ρίχνει τα γαλλικά του, πλακώνεται με τους «συντρόφους» του και παρ’ όλα αυτά δεν έχει πορτιέρη. Τον οποίο ο Βαγγέλας βλέπει στο πρόσωπο του Παπαμιμίκου. Και γιατί όχι; Η Συγγρού μπορεί να οργανωθεί μια χαρά και να μοιάσει στα άλλα ευαγή ιδρύματα της περιοχής που έχουν μπράβους, πορτιέρηδες, μπάρμαν και σερβιτόρους.

Πόσο μπορεί να εμπνεύσει αυτό το κόμμα; Πόσο μπορεί να ξανακερδίσει την χαμένη της αίγλη η κεντροδεξιά; Πόσο μπορεί να αφήσει τις πρακτικές και τις τακτικές της νύχτας και να ξαναγίνει ένα κόμμα αρχών και οραμάτων;

Μπορεί ο Βαγγέλας ή ο Κυριάκος να το κάνουν μετά από την Κυριακή; Με γεια τους με χαρά τους, όμως, πολύ φοβούμαστε ότι πρόκειται για ανίατη ασθένεια που δεν βγάζει πουθενά. Σαν τον καρκίνο που κατατρώει τις σάρκες του άτυχου ασθενούς ο οποίος ματαίως αναζητά σωτηρία σε επώδυνες χημειοθεραπείες αν και ξέρει ότι οι ελπίδες είναι ελάχιστες.

Είναι πράγματι τραγική η εικόνα του κόμματος; Πόση σχέση έχει αυτό το συνονθύλευμα ετερόκλητων δυνάμεων που πλακώνονται με όρους Τρούμπας, με το κόμμα που άφησε ο Σαμαράς; Με το κόμμα που μέχρι πριν από ένα χρόνο κυβερνούσε τη χώρα; Πόσο ευχαριστημένες είναι οι φαμίλιες της ΝΔ, οι Καραμανλήδες και οι Μητσοτάκηδες βλέποντας αυτό το χάλι; Πώς την κατάντησαν την παράταξη οι προσωπικές στρατηγικές και οι παρτάκηδες που δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο παρά μόνο για την πολιτική τους επιβίωση.

Αλλά πρέπει και ο κ. Μεϊμαράκης να καταλάβει κάποια πράγματα, εφόσον είναι και το φαβορί για την αρχηγία. Η ΝΔ δεν είναι ούτε νυκτερινό μαγαζί να έχει πορτιέρηδες και μπράβους, ούτε λειτουργεί με όρους πεζοδρομίου. Οι τσαμπουκάδες και οι διαξιφισμοί για ψύλλου πήδημα το μόνο που κάνουν είναι να αποδομούν το κόμμα. Να το υποβαθμίζουν έτι περαιτέρω και να διαμορφώνουν μια κατάσταση που ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Το καλύτερο δώρο στον Αλέξη κάνει ο Βαγγέλας, η παρέα του, ο Καραμανλής και λοιπές δυνάμεις. Ελπίζουμε άθελά τους, από άγνοια και ανικανότητα. Γιατί αν είναι εσκεμμένα τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου