Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Δούλευαν και τα Χριστούγεννα στη Mc Laren

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μισό της σεζόν οι ομάδες είχαν στα χέρια τους ένα προσχέδιο του αγωνιστικού καλεντάρι για το 2016. Στην οριστικοποίηση του προγράμματος όμως, ο εναρκτήριος αγώνας της σεζόν στην Αυστραλία, άλλαξε ημερομηνία. Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα γίνει στις 20 Μαρτίου. Η McLaren και όχι μόνο, έπρεπε με κάποιον τρόπο να βρουν λύση, σε σχέση με τις τρεις εβδομάδες που εξαφανίστηκαν από το διαθέσιμο χρόνο, μετά τη μετακίνηση αυτή.

«Το πρόγραμμά μας δεν είχε πρόβλεψη για κάτι τέτοιο. Έπρεπε λοιπόν να λυθεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Όσο αφορά το σχεδιασμό αεροδυναμικών και μηχανικών μερών, έπρεπε να γίνει άμεσα ένας νέος προγραμματισμός, καθώς θέλαμε να βρεθούμε στις πρώτες δοκιμές και δεν υπήρχε πια αρκετός χρόνος γι’ αυτό. Οπότε, όλοι δουλεύουν πιο πολύ. Το να μετακινηθεί πιο νωρίς ο πρώτος αγώνας, φέρνει πιο νωρίς και τα crash tests. Πρέπει να τρέξουμε πολύ, ώστε να προλάβουμε τα όσα πρέπει να γίνουν», δήλωσε ο επικεφαλής διαδικασιών της McLaren, Simon Roberts.

Στη συνέχεια εξήγησε πως ο μόνος τρόπος ήταν κάποιο μέρος του προσωπικού, να θυσιάσει τις χειμερινές του διακοπές: «Με απλά λόγια, βάλαμε 8 βάρδιες για πέντε μέρες που το εργοστάσιο θα παρέμενε κλειστό. 110 άνθρωποι ενεπλάκησαν και άφησαν τις χειμερινές τους διακοπές. Είχαμε καλή αντιμετώπιση από τους ανθρώπους μας όταν το προτείναμε και έδειξαν να το απολαμβάνουν. Καταφέραμε με αυτόν τον τρόπο, επιστρέφοντας τη νέα χρονιά να έχουμε “πατσίσει” το κενό που είχε δημιουργηθεί στο πρόγραμμά μας».

Η McLaren ανακοίνωσε πως το νέο της μονοθέσιο, η MP4-31, θα αποκαλυφθεί στις 21 Φεβρουαρίου, την προηγούμενη της έναρξης των πρώτων χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης.

msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου