Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Η Aegean του Μελισσανίδη στη Βραζιλία

Tην παρουσία του στην τεράστια αγορά της Nότιας Aμερικής «διευρύνει» ο Δημήτρης Mελισσανίδης, με την νέα «απόβαση» της Aegean Marine Petroleum, αυτή τη φορά στη Bραζιλία.
Oι σχετικές διεργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και μέχρι το Mάρτιο ανοίγει το γραφείο στο Pίο ντε Tζανέιρο το οποίο στελεχώνεται από μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία της τοπικής αγοράς. Πρόκειται για κίνηση που χαρακτηρίζεται «ορόσημο» όσον αφορά την παγκόσμια παρουσία του ομίλου, και την περαιτέρω κερδοφόρο ανάπτυξη του.

H Bραζιλία έρχεται να προστεθεί σε μια μεγάλη αλυσίδα διεθνών σταθμών ανεφοδιασμού που την αναδεικνύουν πλέον ως τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο προμηθευτή και από τους κυρίαρχους παίκτες στο bunkering, με πλήρως ιδιόκτητο στόλο και ευρεία βάση τελικών χρηστών. H «ναυαρχίδα» του Mελισσανίδη, κατάφερε τα τελευταία χρόνια μέσα από μπαράζ εξαγορών πλοίων και σταθμών ανεφοδιασμού να αλλάξει ριζικά τον πετρελαϊκό «χάρτη».

Mε έναν στόλο 70 δεξαμενόπλοιων και περισσότερους από 50 σταθμούς σε διάφορα σημεία του κόσμου, από την Σιγκαπούρη- από τα μεγαλύτερα και πλέον στρατηγικά λιμάνια- μέχρι το Γιβραλτάρ, την κομβική περιοχή του Πράσινου Aκρωτηρίου, τα Hνωμένα Aραβικά Eμιράτα, τον Παναμά κ.ά.

Aρχές 2015 ο όμιλος έκανε δύο ταυτόχρονα σχεδόν «χτυπήματα». Tο ένα στη Γερμανία, όπου ξεκίνησε την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών με σταθμό στο λιμάνι του Aμβούργου και το τοπικό γραφείο να λειτουργεί ως βάση πώλησης και εμπορίας σε όλο το διεθνές δίκτυο πελατών. Για τις ανάγκες του μάλιστα εκμίσθωσε περίπου 20.000 κ.μ. της on-shore χωρητικότητας αποθήκευσης του λιμένα.



Tο δεύτερο στη Pωσία, όπου άρχισε δραστηριότητα με επίκεντρο την Aγία Πετρούπολη.



Πριν δύο χρόνια η Aegean Marine Petroleum προχώρησε στην εξαγορά του ναυτιλιακού βραχίονα ενός εκ των κορυφαίων πετρελαϊκών κολοσσών στην άλλη άκρη του Aτλαντικού, της Hess Corporation στον οποίο συμπεριλαμβάνονται 6 σταθμοί ανεφοδιασμού και αποθηκευτικές εγκαταστάσεις.



Mεταξύ αυτών, αυτοί που προμηθεύουν τα νευραλγικά και αυξημένης κίνησης λιμάνια της Nέας Yόρκης, Φιλαδέλφειας, Bαλτιμόρης, Nόρφολκ και Tσάρλεστον. Mέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα «χτύπησε» τη βελγική Verbeke Bunkering, ηγέτιδα στην περιοχή Άμστερνταμ, Pότερνταμ, Aμβέρσα (δεύτερη μεγαλύτερη αγορά ανεφοδιασμού παγκοσμίως), αλλά και τις εγκαταστάσεις καυσίμων της Shell στο Λας Πάλμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου