Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Ο Μητσικώστας για Α.Ε.Κ

Περίμενες τη νίκη στο ντέρμπι;

"Πριν το παιχνίδι ακούγονταν διάφορα σκορ. Θα τελείωνε 2-1, 1-0, ή ότι αν βάλει γκολ πρώτος ο Ολυμπιακός δεν θα τέλειωνε ποτέ. Εγώ πίστευα ότι θα νικήσουμε".

Πώς έζησες το παιχνίδι;

"Μπάλα άρχισε να παίζεται μετά το 10΄, αν και όλο το ματς κινήθηκε σε χαμηλά ποιοτικά επίπεδα. Δεν έγινε ωραίο παιχνίδι, αφου έγιναν λίγες κλασικές ευκαιρίες. Σε αυτή την περίπτωση (όταν δεν είναι ωραίο το παιχνίδι), πρωταγωνιστής γίνεται ο διαιτητής, ο οποίος ή θα το τινάξει στον αέρα (που εκεί ήθελε να το πάει) ή θα το έπαιζε 50-50 κι ό,τι γίνει. Όταν το έπαιξε έτσι, άρχισε να μοιράζει κάρτες (και) στον Ολυμπιακό και απέβαλλε 2 παίκτες δικαίως. Θα έπρεπε να είχαν δοθεί νωρίτερα κάποιες κίτρινες και κόκκινες. Ήρθε το πέναλτι και πήγε η ψυχή μας στην Κούλουρη με το δοκάρι του Νάνου, αλλά ευτυχώς την επανέφερε στη θέση της ο Βάργκας. Όταν μία ομάδα μένει με 9 παίκτες, λες «τώρα παιδιά και ο αέρας θα βάλει γκολ». Είναι απλά μαθηματικά. Αν δεν βάλεις γκολ δεν θα βάλεις ποτέ. Θα μου πεις, «με πέναλτι;». Ναι με πέναλτι. Αφού ήταν δίκαιο, όπως δίκαιο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο ευχαριστήθηκε ο κόσμος".

Πού καθόσουν στα επίσημα και τι έγινε στο γκολ του Βάργκας;

"Καθόμουν δίπλα στον Ασλανίδη, παραδίπλα ήταν ο αδερφός του Μελισσανίδη και τέσσερις σειρές πιο πέρα ο πρόεδρος. Στο γκολ έγινε χαμός, ανεβήκαμε πάνω στα καθίσματα, φωνάζαμε. Εμένα η φωνή μου δεν έχει ανοίξει ακόμα από χθες. Είχαμε να το ζήσουμε πολλά χρόνια αυτό... 6 χρόνια είχαμε να τον κερδίσουμε (από τις 27/11/2010, 1-0 με γκολ του Μπλάνκο). Και με τόσο κόσμο".

Πώς σου φάνηκε η διαιτησία του Καλογερόπουλου;

"Στο πρώτο ημίχρονο ο διαιτητής το πήγαινε χειρουργείο. Εγώ δεν θα πω ότι ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Τα σφυρίγματα όμως ήταν πονηρά. Όταν ανέβαινε η ομάδα με τα σφυρίγματα την κατέβαζε πίσω. Ξέρεις, κάτι φαουλάκια περίεργα, έτσι για να σου κόψει τη φόρα. Ό,τι να ΄ναι... Μετά που η πλάστιγγα γύρισε υπέρ της ΑΕΚ, επειδή είχε καλύτερη λειτουργία κινήσεων και έδειχνε να το θέλει περισσότερο, δεν μπορούσε να κάνει μαλακίες, γιατί θα τον έπαιρναν πρέφα και τα περιστέρια που πετούσαν πάνω από το ΟΑΚΑ. Άρχισε λοιπόν να παίζει 50-50. Το είπα και μετά το ματς, ο διαιτητής άργησε να ξυπνήσει. Επίσης, δε δόθηκε ένα πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο (στο 29΄ ο Μαζουακού πατά τον Ζουκουλίνι). Αν γινόταν αυτό στο Καραϊσκάκη, θα δινόταν πέναλτι ...μαρς με το που ακουμπούσε η ...κλωστή της κάλτσας σε πόδι παίκτη του Ολυμπιακού. Να τα λέμε, αυτά τα πράγματα".

Δικαιούται ο Ολυμπιακός να φωνάζει για τη διαιτησία;

"Κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι παντρεμένες. Γελάει ο κόσμος. Πλέον στα γήπεδα υπάρχουν δεκάδες κάμερες και τα καταγράφουν όλα. Ας πούνε, πού αδικήθηκε ο Ολυμπιακός; Με επιχειρήματα, τώρα. Ο διαιτητής έπαιξε 50-50, ούτε καν ΑΕΚ. Και στο πρώτο μέρος ήταν καθαρά υπέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει μάθει να παίζει με διαιτησίες 70-30, 80-20, 60-40. Οι διαιτητές προστατεύουν μία ομάδα που έχει γίνει καθεστώς. Δείτε όμως τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Δεν το βλέπω σαν ΑΕΚτζής. Όταν κάποιες ομάδες τις καλομαθαίνουν και τις νταντεύουν οι διαιτητές στην Ελλάδα, όταν πάνε έξω, πέφτει ταρίφα. Η νίκη της Ένωσης εναντίον του Ολυμπιακού δίνει ένα μήνυμα: «Τέρμα, όχι άλλη κοροϊδία»".

Πιστεύεις, ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού έπαθαν... σοκ με τις εις βάρους τους, πρωτοφανείς αποφάσεις;

"Ναι. Σου λέει «ρε μαλάκα, συμβαίνουν αυτά τα πράγματα σε εμάς;». Ναι, στην Ελλάδα επέστρεψε το 50-50. Στο εξωτερικό θα απέβαλλαν δύο και τρεις παίκτες. Έχουν βαφτίσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο το δίκαιο, άδικο. Όταν γίνεσαι ολοκληρωτικό καθεστώς σού κακοφαίνεται το οτιδήποτε. Οι τύποι λένε καλησπέρα στις 9 η ώρα το πρωί. Γιατί έχουν τη νοοτροπία του «έτσι είμαι εγώ, τα ελέγχω όλα, έχω αγοράσει τα πάντα...». Είναι να τρελαίνεσαι".

Ποια απάντηση θα έδινες στις δηλώσεις Κασάμι για τη διαιτησία και τα περί "μικρής ομάδας";

"Πες του Κασάμι, αυτά να πάει να τα πει στην Άντερλεχτ. Αν της δώσει πέναλτι ο διαιτητής, τι θα πει; Ότι τον έβαλε ο Πλατινί για να καταστρέψει τον Ολυμπιακό ή ότι κρύβεται η συνωμοσία της ΦΙΦΑ εις βάρος της καλύτερης ομάδας του πλανήτη...".

Πώς κρίνεις το επεισόδιο μεταξύ Μελισσανίδη και του παρατηρητή Κύρκου;

"Ο Μελισσανίδης δεν κάνει τίποτα εν κρυπτώ. Το επεισόδιο ήταν φανερό. Ο πρόεδρος εκπροσωπεί τη φωνή και τις διαμαρτυρίες των 50.000 ΑΕΚτζήδων, που ήταν στο γήπεδο και του άλλου 1,5 εκατομμυρίου που παρακολουθούσε το ντέρμπι στην Ελλάδα και την ξενιτιά από την τηλεόραση. Αυτή την αντίδραση εισέπραξε ο θεσμικός ρόλος του παρατηρητή. Ο παρατηρητής οφείλει να καταγράφει και τις αδικίες που γίνονται εις βάρος του γηπεδούχου. Τα κατέγραψε ότι δε δόθηκε πέναλτι, άδικη κάρτα, ότι γελάει ο κόσμος με κάποια φάουλ που δόθηκαν;".

Πώς σου φάνηκε η διαχείριση του Πογιέτ στο ντέρμπι; Περίμενες τον αποκλεισμό του Τζιμπούρ;

"Δεν πάθαμε και σοκ με τον Τζιμπούρ. Στα social media ο κόσμος τα συζητούσε αυτά τις προηγούμενες ημέρες. Ο Ραφίκ είναι ολίγο ντεφορμέ και οξύθυμος. Ήταν ρίσκο του Πογιέτ που τον άφησε εκτός; Το θέμα είναι ότι του βγήκε. Αυτές είναι κινήσεις στρατηγικής. Όπως στρατηγική είναι που έβαλε τον Μπουονανοτε και τον Βάργκας σε συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Είναι ζαριές. Σου βγαίνουν ή όχι. Καλώς ή κακώς στην Ελλάδα, οι Έλληνες προπονητές φέρνουν τις ομάδες σε ένα επίπεδο και μετά... ταβάνι. Το παραπάνω το έδιναν πάντα οι ξένοι. Ε, ο Πογιέτ δίνει στην ΑΕΚ το κάτι παραπάνω μέχρι τον επόμενο Πογιέτ.

Πρέπει όμως να πάρουμε παράδειγμα από τις ξένες ομάδες που έχουν προπονητές για πολλά χρόνια. Η Μάντσεστερ είχε τον Φέργκιουσον... 100 χρόνια, τον Βενγκέρ η Άρσεναλ, ο Χάινκες στην Μπάγερν. Πρέπει να τους συγχωρήσεις τα λάθη στην αρχή και να τον αφήσεις να δουλέψει. Νομίζω οι πρόεδροι πλέον το έχουν καταλάβει και αφήνουν τους προπονητές ελεύθερους να δημιουργήσουν. Δεν επεμβαίνουν. Παλιά έδιναν τα μπιλετάκια παραμονές αγώνων στα ξενοδοχεία... Αυτά γίνονταν παντού... Και φυσικά πολλές φορές οι παίκτες έδιωχναν προπονητές... Τους τράβαγε δύο προπονήσεις τη μέρα και τα έφτυναν, πήγαιναν στον πρόεδρο και τους έθαβαν. Κάτι ρέμπελοι που ήθελαν να πίνουν και να ξενυχτούν".

Πιστεύεις ότι η ήττα από την ΑΕΚ θα κάνει καλό στον Ολυμπιακό ενόψει Άντερλεχτ;

"Ο Ολυμπιακός άλλη μπάλα παίζει στην Ελλάδα, άλλη έξω. Αυτή η διχασμένη προσωπικότητα που έχει δεν του κάνει καλό. Έχουν τη νοοτροπία, παίζω στην Ελλάδα, την... Μπανανία, την... Κ-Αφρική. Έξω είναι σαλόνι, είναι Ευρώπη. Σφυρίζουν 50-50, πρέπει να βάλω το πόδι στη φωτιά, να τραυματιστώ. Να πονέσω, να χύσω αίμα, για να αποδείξω, ότι αξίζω. Μακάρι να τα πάει καλά ο Ολυμπιακός. Τον έχω δει, ότι φέτος τα πάει καλά στην Ευρώπη. Αλλά όταν κάνεις σκοτσέζικο ντους, είσαι χαλαρός στη χώρα σου και έξω τσιτώνεις, δεν σε βοηθά. Η εικόνα του Ολυμπιακού είναι σαν καρδιογράφημα. Σκαμπανεβάσματα. Βλέπεις όμως τι γίνεται στις ομάδες που παίζουν σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα; Είτε παίζουν σε , Πριμέρα, Καμπιονάτο, Πρέμιερ Λιγκ είτε Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ, παίζουν σα σκυλιά".

Τον Ολυμπιακό θα τον ήθελες στο Κύπελλο ως αντίπαλο;

"Αν μας τον φέρει η κλήρωση γιατί όχι; Γίνονται ωραία ματς με Ολυμπιακό, ειδικά όταν υπάρχει καλή διαιτησία. Εμάς μας έχει κερδίσει δίκαια πολλές φορές και το αναγνωρίσαμε. 11 αυτοί, 11 κι εμείς που έλεγε και ο Καραγκούνης. Χθες η ΑΕΚ ήταν δύο βήματα πιο μπροστά. Επειδή έχω ζήσει πολλά ντέρμπι τα τελευταία 30 χρόνια, μπορώ να πω ότι έχω δει και καλύτερους Ολυμπιακούς κόντρα στην Ένωση, είτε παίζαμε Φιλαδέλφεια, είτε στο ΟΑΚΑ. Είχε το νου του στην Άντερλεχτ, υποτίμησε το ματς, επειδή προηγούταν 19 βαθμούς; Δεν ξέρω... Αν υπήρχε διαφορά μεταξύ πρώτου δεύτερου και τρίτου θα γίνονταν ματς φωτιά στα ντέρμπι".

Τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό πώς τους βλέπεις;

"Ο ΠΑΟΚ ενώ πίστευα πέρσι ότι κάτι θα γινόταν, πάλι ξανακύλησε στην ίδια εσωστρέφεια. Ο Παναθηναϊκός πάει να βγει από εδώ, πάει από εκεί, άλλαξε και προπονητή, αλλά δεν βλέπω προκοπή. Να ξέρετε υπάρχει κακοδαιμονία με τους Ιταλούς προπονητές στην Ελλάδα. Γενικά το πρωτάθλημα φέτος δεν έχει πλέον ενδιαφέρον. Σε μια Ελλάδα που έχει διαλυθεί, δεν κινείται τίποτα, είναι φυσιολογικό και το ποδόσφαιρο να πάρει την κατρακύλα".

Θα σε δούμε κάπου τηλεοπτικά;

"Κάτι ετοιμάζουμε, θα ανακοινωθεί συντόμως".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου