Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Πίτσα - σπετσοφάι

Τι θα χρειαστούμε:
Υλικά για τη ζύμη

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια μαγιά (ή 1 κύβο νωπή μαγιά)
1 κοφτή κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ. σ. βούτυρο ή λάδι
1 ποτήρι (250ml) χλιαρό νερό
(Φτιάχνει μία κανονικού μεγέθους πίτσα)

Για την επικάλυψη
2 μέτριες μελιτζάνες
½ λουκάνικο χωριάτικο
1 πιπεριά φλωρίνης
½ φλιτζάνι φέτα
1 φλτζ σάλτσα ντομάτας
2 φλτζ κίτρινο τυρί (ένταμ, γκούντα, ή ότι σας αρέσει)
Ρίγανη
Πως το κάνουμε:

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ (το χλιαρό νερό (250 γρ), τη μαγιά, μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
Χτυπάμε λίγο και το αφήνουμε για 15 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Στα 15 αυτά λεπτά πρέπει να έχει φουσκώσει και αφρίσει.
Μετά ανοίγουμε το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα και προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας λάδι (ή μαργαρίνη), το υπόλοιπο αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ και τέλος 1 κουταλιά της σούπας αλάτι.
Συνεχίζουμε με το μίξερ 5 λεπτά στο γρήγορο και 5 λεπτά στο αργό. Στην ουσία μέχρι να γίνει η ζύμη εύπλαστη και να μη κολλάει καθόλου στα χέρια. Αν κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε στο αργό.

Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει σε ζεστό μέρος (25 βαθμοί Κελσίου τουλάχιστον - 35 το πολύ), σκεπασμένο με μια βαμβακερή πετσέτα.
Μέχρι να φουσκώσει ετοιμάζουμε τα υλικά για την πίτσα.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις απλώνουμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ρίχνουμε αλάτι και λάδι και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και το τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ελαφρά.
Απλώνουμε στο ταψί μια λαδόκολλα και βάζουμε μέσα την μπάλα από το ζυμάρι.
Απλώνουμε το ζυμάρι μέσα στο ταψί πιέζοντάς το με τα δάκτυλά μας από το κέντρο προς τα έξω ή με ένα ρολό.
Βάζουμε την σάλτσα ντομάτας, την φέτα τριμμένη, τα λουκάνικα, την πιπεριά ψιλοκομμένη, τις μελιτζάνες κομμένες σε μικρά μπαστούνια και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Τελειώνουμε ρίχνοντας το κίτρινο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, στην κάτω σκάλα για 25 με 30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο σας).


http://www.tsoukali.gr/syntagi.php?id=341#start


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου