- 220 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γραμμ. ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες στο μούλτι
- 150 γραμμ. Μερέντα
- 2 βανιλίνες
- 2 κουταλιές κακάο
- 170 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 130 γραμμ. γάλα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αέρα.
- Βουτυρώνουμε καλά μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση (εάν χρησιμοποιήσουμε φόρμα σιλικόνης, μπορούμε να παραλείψουμε αυτό το βήμα).
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κακάο με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.
- Ρίχνουμε κατόπιν τις μπανάνες, τη μερέντα και τις βανιλίνες και τα ενσωματώνουμε και αυτά στο μίγμα.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού εναλλάξ με το γάλα.
- Αδειάζουμε το κέικ στη φόρμα και το ψήνουμε στο κατώτερο 1/3 του φούρνου για 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει και να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο εσωτερικό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου