28 Φεβρουαρίου 2016

Kέικ με μερέντα και μπανάνα

 
Υλικά
  • 220 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γραμμ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες στο μούλτι
  • 150 γραμμ. Μερέντα
  • 2 βανιλίνες
  • 2 κουταλιές κακάο
  • 170 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 130 γραμμ. γάλα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αέρα.
  2. Βουτυρώνουμε καλά μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση (εάν χρησιμοποιήσουμε φόρμα σιλικόνης, μπορούμε να παραλείψουμε αυτό το βήμα).
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κακάο με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  4. Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.
  5. Ρίχνουμε κατόπιν τις μπανάνες, τη μερέντα και τις βανιλίνες και τα ενσωματώνουμε και αυτά στο μίγμα.
  6. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού εναλλάξ με το γάλα.
  7. Αδειάζουμε το κέικ στη φόρμα και το ψήνουμε στο κατώτερο 1/3 του φούρνου για 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει και να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο εσωτερικό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου