Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Roma - Real Madrid, στις 21.45

ΡΟΜΑ: Η Ρόμα πέρασε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ με μόλις 6 βαθμούς στον όμιλο, όμως από τον Ιανουάριο προχώρησε σε αλλαγή προπονητή, με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι στη θέση του Ρούντι Γκαρσιά. Ο Σπαλέτι συμμαζεύει τη Ρόμα, που πέρασε πάλι στην τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα, 
Αποτέλεσμα εικόνας για ρομα σημα
έστω και με μέτριες εμφανίσεις, απόρροια τεσσάρων νικών στη σειρά, στο τελευταίο επικράτησε 3-1 της Κάρπι στη Μόντενα, δύσκολα. Ο Σπαλέτι ξέρει ότι η Ρεάλ είναι το φαβορί ωστόσο για να ανυψώσει το ηθικό των παικτών του έκανε λόγο για «πιθανότητες 50-50». Αγωνιστικά δεν υπολογίζονται ο Ελληνας μπακ Τοροσίδης και ο στόπερ Γκιόμπερ, λόγω τραυματισμών, ενώ είναι εκτός λίστας UEFA ο φορ Σαντίκ, ο μπακ Εμερσον, ο στόπερ Καστάν και ο χαφ Στρόοτμαν. Παρόντες στην αποστολή οι Τότι, Ντε Ρόσι, ερωτηματικό η συμμετοχή του δεύτερου, αν προλάβει πολύ πιθανό το 3-5-2 από τον Σπαλέτι.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Αποτελεσματική, αλλά όχι άκρως πειστική, στο εντός έδρας 4-2 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο, με το οποίο έφτασε τις τρεις διαδοχικές νίκες και τα εννέα σερί ματς χωρίς ήττα (εφτά νίκες, δύο ισοπαλίες) στο ισπανικό πρωτάθλημα, όπου είναι σταθερά τρίτη στην βαθμολογία. Η «κάψα» της είναι το Τσάμπιονς Λιγκ, θέλοντας απόψε να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά. Μετράει οκτώ σερί αποκλεισμούς από ιταλικές ομάδες και οκτώ διαδοχικά ματς χωρίς νίκη στην Ιταλία (τέσσερις ήττες, τέσσερις ισοπαλίες), φιλοδοξώντας να αλλάξει αυτή την δυναμική. Αποθεραπεία σε χρόνο - ρεκόρ για τον πολύτιμο αριστερό μπακ Μαρσέλο, σταθερά εκτός ο κεντρικός αμυντικός Πέπε και ο επιθετικός - τρίτος σκόρερ Γκάρεθ Μπέιλ, με την απουσία του δεύτερου να δίνει την δυνατότητα στον Ζινεντίν Ζιντάν να παίξει με 4-4-2. Ο βασικός μεσοεπιθετικός Χάμες Ροδρίγες αποχώρησε με ενοχλήσεις στην πλάτη από την τελευταία προπόνηση και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη. Αν δεν καταφέρει να αγωνιστεί, Ματέο Κόβατσιτς ή Χεσέ θα πάρει την θέση του στην ενδεκάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου