Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Τουλάχιστον 2 χρόνια θα μείνουν οι πρόσφυγες

Την παραδοχή πως οι περισσότεροι από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα θα μείνουν στη χώρα έως και δύο χρόνια έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Βίτσας.
Ο υπεύθυνος του Συντονιστικού της κυβέρνησης για το προσφυγικό μίλησε στους Financial Times και τόνισε πως οι χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα αναμένουν το αποτέλεσμα της συνόδου της 17ης Μαρτίου για τους πρόσφυγες, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να διασχίσουν τα σύνορα. Πρέπει να τους πείσουμε ότι αυτό δε θα γίνει. Τότε ο καταυλισμός της Ειδομένης θα αδειάσει γρήγορα, νομίζω έως το τέλος της εβδομάδας».

Ο κ.Βίτσας πρόσθεσε ότι υπάρχουν θέσεις για αυτούς τους ανθρώπους σε τρεις οργανωμένους καταυλισμούς «μόνο 20 χιλιόμετρα μακριά, όπου μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς». Παράλληλα διατύπωσε την ανησυχία ότι η Τουρκία θα αρνηθεί να δεχθεί οικονομικούς μετανάστες που έχουν ήδη παγιδευθεί στην Ελλάδα, λέγοντας ότι οι μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα πρέπει να έχουν προτεραιότητα ως προς την επιστροφή και μετεγκατάσταση.