Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Πιερία

Σάββατο 12 Μαρτίου

12:00 μ.μ. Κατερίνη: Στην Πλατεία Ελευθερίας το αποκριάτικο σκηνικό που έχει ετοιμάσει ο δήμος Κατερίνης θα συνθέσουν χρώματα, χαρούμενοι ήχοι και μουσικές, κλόουν, ζογκλέρ, κομφετί, σερπαντίνες, χορευτικά από το γυμναστήριο Μagic, dj. Στον κεντρικό πεζόδρομο, ξυλοπόδαροι θα μοιράζουν λιχουδιές στα παιδιά. Η μπάντα του δρόμου «Κρουστόφωνο» με την ιδιαίτερη μουσική της, θα παρασύρει σε ξέφρενους αποκριάτικους ρυθμούς στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

15:30 μ.μ. Λιτόχωρο: Παρέλαση καρναβαλιών από την είσοδο του Λιτοχώρου έως την Πλατεία του Αγ. Νικολάου. Παρουσίαση λατινοαμερικάνικων χορών από το "Χοροθέατρο Ολύμπου". Διοργάνωση: Ομάδα Πολιτισμού και Εθελοντισμού Δ.Ε. Λιτοχώρου υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

21:00 μ.μ. Λιτόχωρο: Χορός μασκέ ενηλίκων του Ιππικού Ομίλου στο κέντρο "Και οι Θεοί τρελάθηκαν" (πρώην Ζούρης). Διοργάνωση: Ομάδα Πολιτισμού και Εθελοντισμού Δ.Ε. Λιτοχώρου υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Κυριακή 13 Μαρτίου

16:00 μ.μ. Πλαταμώνας: Παρέλαση τμημάτων καρναβαλιστών στην παραλιακή λεωφόρο. Η παρέλαση θα καταλήξει στην "Αύρα", όπου θα στηθεί χορός. Διοργάνωση: Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταμώνα σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου.

16:00 μ.μ. Λόφος: Αποκριά στην πλατεία του χωριού. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Λόφου "Ζιάζιακος".

18:30 μ.μ. Σκοτίνα: Αποκριές στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου με το έθιμο "Κάψιμο Τσαγγάλας".

19:00 μ.μ. Πλαταμώνας: Άναμμα τσαγκάλας και παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία της εκκλησίας. Διοργάνωση: Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταμώνα σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου.

19:30 μ.μ. Καστανιά: Κεδρογιορτή στον προαύλιο χώρο του Σχολείου. Με μουσική, χορό κ.τ.λ. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καστανιάς "Άγιος Αθανάσιος".

20:00 μ.μ. Κατερίνη: Στην πλατεία Δημοκρατίας (Κινηματοθέατρο Ευκαρπίδη) ο δήμος Κατερίνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λιβαδιωτών Κατερίνης «Γιωργάκης Ολύμπιος» θα αναβιώσει τα έθιμα «Κάψιμο του Φανού», «Παραδοσιακό Γαϊτανάκι» και «Xαμ Χάσκα», συνοδεία ορχήστρας δημοτικής μουσικής.

20:30 μ.μ. Λιτόχωρο: Πατροπαράδοτο κάψιμο κέδρων στα "μπαϊρια" του Λιτοχώρου με συνοδεία ζωντανής ορχήστρας χάλκινων. Διοργάνωση: Ομάδα Πολιτισμού και Εθελοντισμού Δ.Ε. Λιτοχώρου υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

21:30 μ.μ. Δίον: Κάψιμο των φανών σε δύο σημεία συνάντησης: Χώρος Αλεξικέραυνου (100 μ. από την είσοδο του Αρχ. Πάρκου) και στην Πλατεία Σαρακατσαναίων του χωριού. Στην εκδήλωση θα υπάρχει παραδοσιακή μουσική. Διοργάνωση: Μ.Π. Σύλλογος Δίου "Ο Ολύμπιος Ζευς".

Βράδυ Λεπτοκαρυά: Κάψιμο των φανών

Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου

10:00 π.μ. Δίον: Κούλουμα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου (Παραδοσιακός οικισμός Σαρακατσαναίων). Διοργάνωση: Μ.Π. Σύλλογος Δίου "Ο Ολύμπιος Ζευς".

10:30 π.μ. Παραλία: «Κούλουμα»... μετά Μουσικής, στην πλατεία της Παραλίας από το δήμο Κατερίνης σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας, το Σωματείο Επαγγελματιών, τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Παραλίας, το Επιμελητήριο Πιερίας και την Τοπική Κοινότητα Παραλίας. Φιλική συμμετοχή: Μορφωτικός Σύλλογος Παραλίας, Σύλλογος Κρητών «ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ», Σύλλογος Κοκκινοπλιτών «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ».

11:00 π.μ. Ανδρομάχη: Κούλουμα στην Ανδρομάχη και στο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου. Διοργάνωση: Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Ανδρομάχης «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», Σύλλογος Κρητών Ν. Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ». Θα προηγηθεί η ιερά ακολουθία (Όρθρος - Ώρες – Εσπερινός) από τις 07:30 π.μ. έως τις 10:00 π.μ.

11:00 π.μ. Κατερίνη: Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "ΔΡΥΑΝΙΣΤΑ" Κατερίνης στον προαύλιο χώρο του Συλλόγου (19ης Μαϊου 45). Από τις 12 θα υπάρχει διασκεδαστής για τα παιδιά. Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών, θα υπάρχει στεγασμένος χώρος.

11:00 π.μ. Αιγίνιο: Κούλουμα στην Κεντρική Πλατεία Αιγινίου. Διοργάνωση: Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, Πολιτιστικός Σύλλογος "Ανατολική Ρωμυλία", Πολιτιστικός Σύλλογος "Δήμητρα".

11:00 π.μ. Κολινδρός: Κούλουμα στο Αθλητικό Κέντρο Κολινδρού. Διοργάνωση: Δήμος Πύδνας-Κολινδρού.

11:00 π.μ. Μακρύγιαλος: Κούλουμα στην Κεντρική Πλατεία Μακρυγιάλου. Διοργάνωση: Δήμος Πύδνας-Κολινδρού.

11:00 π.μ. Αλυκές Κίτρους: Κούλουμα στις Αλυκές Κίτρους. Διοργάνωση: Δήμος Πύδνας-Κολινδρού.

11:00 π.μ. Σκοτίνα: Κούλουμα στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου με πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Διοργάνωση: Πνευματική Κίνηση Σκοτίνας και Σύνδεσμος Εθελοντών Νέων Φίλων Σκοτίνας.

Άγιοι Απόστολοι Βροντούς: Κούλουμα στους γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς Διοργάνωση: ΕΟΣ Βροντούς

11:00 π.μ. Λιτόχωρο: Κούλουμα στο Πάρκο με ζωντανή ορχήστρα. Διοργάνωση: Ομάδα Πολιτισμού και Εθελοντισμού Δ.Ε. Λιτοχώρου υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

11:00 π.μ. Πλαταμώνας: Κούλουμα με παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία της εκκλησίας. Διοργάνωση: Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταμώνα σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου.

11:00 π.μ. Καρίτσα: Κούλουμα στο χοροστάσι του Αγίου Βασιλείου με παραδοσιακή ορχήστρα και παραδοσιακούς χορούς. Σε περίπτωση βροχής τα εδέσματα θα διανεμηθούν στην αίθουσα της εκκλησίας στην πλατεία του χωριού. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Καρίτσας "Ο Όλυμπος".

11:00 π.μ. Κονταριώτισσα: Κούλουμα στο χώρο της Αερολέσχης Πιερίας (δίπλα στο νέο Λύκειο Κονταριώτισσας). Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Κονταριώτισσας "Πίερες" με τη συνεργασία του Δήμου Δίου-Ολύμπου και της Αερολέσχης Πιερίας.

17:30 μ.μ. Δίον: Η απογείωση του αερόστατου (στην κεντρική πλατεία του Δίου). Διοργάνωση: Μ.Π. Σύλλογος Δίου "Ο Ολύμπιος Ζευς".

Λεπτοκαρυά: Παρέλαση των καρναβαλιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου