Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Ο Μητροπολίτης Κίτρους για το κέντρο προσφύγων

Αναλυτικά στο δελτίο τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα:

Σχετικά με τη δημιουργία Κέντρου Προσφύγων στους χώρους της Ιεράς Μονής Παναγίας Πέτρας Ολύμπου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:
1. Η Ιερά Μητρόπολις, μέσω της Νομικής Υπηρεσίας της Ιεράς Συνόδου, κίνησε ήδη από το παρελθόν έτος, διαδικασία επαναλειτουργίας της Ιεράς Μονής και δημιουργίας σε αυτήν Κέντρου Πολιτιστικών και Κοινωνικών Δομών.

2. Ουδείς, μέχρι σήμερα (19 Μαρτίου 2016) ζήτησε από την Ιερά Μητρόπολη γνώμη ή, πολύ περισσότερο, άδεια περί δημιουργίας Κέντρου Προσφύγων.

3. Όσοι πρότειναν ή ενέκριναν τη δημιουργία του Κέντρου Προσφύγων αναλαμβάνουν και την αυτονόητη ευθύνη για α) τη φιλοξενία και εξυπηρέτηση των φιλοξενουμένων συνανθρώπων μας, β) την απρόσκοπτη τέλεση των ι. ακολουθιών στον Μοναστηριακό Ναό, γ) τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, δ) τον σεβασμό της πολιτιστικής κληρονομιάς και ε) την εξασφάλιση της κοινωνικής γαλήνης στα χωριά της περιοχής και της Πιερίας γενικότερα.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Πηγή: Ολύμπιο Βήμα http://olympiobima.gr/mitropolitis-kitroys-oydeis-zitise-ti-gnomi-i-tin-adeia-mas-gia-kentro-prosfygon-stin-petra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου