Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Νοθευμένο ελαιόλαδο από Βουλγαρία

Την ανάκληση νοθευμένου ελαιολάδου αποφάσισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), έπειτα από ελέγχους σε παντοπωλεία και σούπερ μάρκετ.
Πρόκειται για το προϊόν το οποίο πωλείται ως « Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο», με την εμπορική ονομασία «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», «Ελληνικό Προϊόν», Lot No 1735, συσκευασίας των 5 λίτρων και αναγραφόμενη ημερομηνία στο λευκοσιδηρό δοχείο 30/12/2016, ενώ σε αυτοκόλλητη ετικέτα αναγράφονται οι ενδείξεις зехтин Акрополис 5л.., Произход: Гърция, L 1749, дистрибутор «Cуити конс Еоод», години до: 04.2017, email: sweety.cons@mail.bg.

Το προϊόν πωλείται από το παντοπωλείο «ΛΕΩΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ», ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΒΑΛΑΣ και αγοράσθηκε από την Βουλγαρία από την BEPTEKC фууд и дринkc еоод, Todor Alexandrov 21, 2700 Blagoergrad.

Τις χημικές αναλύσεις ώστε να διαπιστώσει ότι τελικά το προϊόν περιείχε σπορέλαιο σε πολύ μεγάλο βαθμό ανέλαβε η Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, ενώ η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ ξετύλιξαν το κουβάρι του προϊόντος, το οποίο μόνο ελληνικό και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο δεν είναι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου