Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Αναζητούνται ηγέτες

antinews.gr

Ουκ ολίγες φορές αυτή η κυβέρνηση και γενικότερα το πολιτικό σύστημα έχουν προειδοποιηθεί και από επίσημα χείλη ότι η Τουρκία παίζει βρόμικο παιχνίδι στην περιοχή. Παρά το γεγονός ότι ο Σουλτάνος Ερντογάν είναι απομονωμένος και η στρατηγική του στη Μέση Ανατολή έχει οδηγήσει την Άγκυρα σε αδιέξοδο και σε εχθρότητες με πολλούς, εντούτοις, εξάγει την κρίση της στο Αιγαίο.

Το μεταναστευτικό πρόβλημα ήταν η καλύτερη διέξοδος για την τουρκική επεκτατική πολιτική. Μπορεί να αισθάνεται άβολα στο κουρδικό ζήτημα, ωστόσο, αντιλαμβάνεται ότι όσο έχει απέναντί της χώρες που δεν τολμούν ούτε τα στοιχειώδη επιχειρήματα να προτάξουν, θα έχει τον πρώτο λόγο στο Αιγαίο.

Η Άγκυρα είναι έτοιμη να παίξει το χαρτί της στην ευρύτερη περιοχή και να διεκδικήσει όσα δεν τολμούσε χρόνια τώρα. Επιδιώκει να αλλάξει το status quo όπως αυτό έχει διαμορφωθεί από διεθνείς συνθήκες και αυτό θα το πετύχει με μια ευρύτερη λύση που θα περιλαμβάνει και το προσφυγικό το οποίο ασφαλώς δεν είναι κάτι που θα λυθεί άμεσα.

Καθόλου τυχαία δεν είναι η στάση της επίσημης τουρκικής πολιτικής νομενκλατούρας απέναντι στους διακινητές προσφύγων και μεταναστών. Μήνες τώρα τους αφήνουν να αλωνίζουν στα παράλια γεμίζοντας το Αιγαίο με αθώες ψυχές. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουν δύο ταυτόχρονα νίκες. Η πρώτη είναι να αποδυναμώσουν πλήρως την έτσι κι αλλιώς χτυπημένη από την κρίση Ελλάδα. Με εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες στο έδαφός της ασφαλώς δημιουργείται μια εκρηκτική κατάσταση για τον αιώνιο εχθρό της Άγκυρας.

Η δεύτερη νίκη είναι η καθαρή πλέον αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Πλέον οι λέξεις ταμπού, δηλαδή «γκρίζες ζώνες» είναι συνηθισμένες στην τουρκική διπλωματία. Ο Τσαβούσογλου είπε χθες αυτά που σκέφτονται εδώ και καιρό οι Τούρκοι. Δηλαδή δεν θα κάτσουμε να κάνουμε συζήτηση για το ποιο νησί είναι ελληνικό και ποιο τούρκικο όταν πνίγονται άνθρωποι. Με απλά λόγια; Στο όνομα του ανθρωπισμού θα δημιουργηθούν γκρίζες ζώνες σε όλο το Αιγαίο και η Τουρκία θα έχει δικαίωμα να μπαίνει, να κάνει διασώσεις και να βολτάρει ανενόχλητη στα ελληνικά ύδατα. Ακόμη και στα 6 μίλια, όχι μόνο στα 12. Και αργότερα θα μπορούν να βολτάρουν διασωστικά ελικόπτερα ή αεροπλάνα στον ελληνικό εναέριο χώρο στο όνομα της αναζήτησης προσφύγων που οι ίδιοι οι Τούρκοι αφήνουν να φεύγουν από τα παράλια.

Αυτό σημαίνει ότι οι Τούρκοι βρήκαν το κλειδί για να ανοίξουν την πόρτα στο Αιγαίο και να διεκδικήσουν σε λίγα χρόνια, μέσα από διεθνείς συνθήκες, την αποστρατικοποίηση ολόκληρων ελληνικών νησιών. Τα Ίμια και η σημαία που πήρε ο αέρας θα είναι πταίσμα μπροστά σ’ αυτό το σχέδιο που εκπονείται από τα τουρκικά τσακάλια της διπλωματίας, σε αγαστή συνεργασία βεβαίως με τους Τούρκους στρατηγούς.

Και μέσα σε όλα αυτά δεν μιλήσαμε για την τρίτη νίκη των Τούρκων. Στέλνοντας μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους στην Ελλάδα, αλλά και εκατομμύρια συνολικά στην Ευρώπη προχωρούν σε ουσιαστική κατάκτηση ολόκληρων χριστιανικών περιοχών. Θρησκευτική, πολιτισμική και βεβαίως δημογραφική κατάκτηση. Η αλλοίωση του πληθυσμού θα έρθει ως φυσική συνέπεια σε μια χώρα που γεννά όλο και λιγότερους Έλληνες.

Ασφαλώς και δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι κακοί και όλοι οι χριστιανοί καλοί. Χρειάζονται, όμως, ελάχιστοι για να ανατρέψουν όσα γνωρίζουμε. Για δείτε τι συμβαίνει με μερικές δεκάδες χιλιάδες τζιχαντιστές και θα καταλάβετε. Άμα και στην Ελλάδα αρχίσουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις, οι αποκεφαλισμοί και η άγρια τζιχαντιστική επίθεση τότε θα καταλάβουμε τι έχει συμβεί.

Τι κάνει η ελληνική διπλωματία και το πολιτικό σύστημα για όλο αυτό το σκηνικό; Θέλουμε να πιστεύουμε ότι απλά κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και δεν είναι μια αντεθνική πολιτική εξαιρετικά επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Κοτζιάς πράγματι… μπερδεύτηκε στη μετάφραση με τον Τσαβούσογλου γι’ αυτό και αντέδρασε καθυστερημένα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για ανοησίες της στιγμής όταν ο ένας υπουργός λέει ότι θα λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα με τους μουσουλμάνους πρόσφυγες και ο άλλος ότι θα πρέπει να βρούμε σχολεία να πάνε τα παιδιά των προσφύγων. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι κάποιοι αφήνουν σκόπιμα να δημιουργηθεί μια de facto κατάσταση στο Αιγαίο.

Όπως και να έχει, αν δεν υπάρξει αφύπνιση της ελληνικής διπλωματίας θα ζήσουμε μια εθνική τραγωδία άνευ προηγουμένου. Αν οι Τούρκοι βρήκαν τα κλειδιά για να μπουκάρουν στο Αιγαίο, είναι σα να βρήκαν τα κλειδιά για να μπουν στα σπίτια μας. Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει. Η υπόθεση των περιπολιών του ΝΑΤΟ είναι μια επικίνδυνη διαδικασία που θα επιταχύνει ίσως τις δραματικές εξελίξεις. Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα. Αναζητούνται ηγέτες προκειμένου να μην ολοκληρωθεί το έγκλημα κατά της πατρίδας από άφρονες και απάτριδες πολιτικούς. Και μην τολμήσουν κάποιοι να πουν ότι είμαστε ρατσιστές, ξενόφοβοι ή εθνικιστές. Εδώ δεν υπάρχουν περιθώρια για ανοησίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου