Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Βόλφσμπουργκ - Γάνδη, Ανάλυση

*** Αʼ ΜΑΤΣ (Γάνδη – Βόλφσμπουργκ 2-3): Από το 44ʼ έως το 60ʼ πέτυχε τρία γκολ η ανώτερη Βόλφσμπουργκ απέναντι σε μια φοβισμένη Γάνδη, που «ξύπνησε» στο τελευταίο 20λεπτο, σκοράρε δις (80ʼ 89ʼ) και είχε άλλες τρεις ευκαιρίες.
*** Γήπεδο: Φολκσβάγκεν Αρένα (30.000 θ.), Βόλφσμπουργκ
*** Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (Νο. 55): Επικρατώντας 2-1 της Γκλάντμπαχ εντός έδρας πέτυχε την τρίτη νίκη στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές και μείωσε στο -4 την απόσταση από την τέταρτη θέση.
Μπήκε δυνατά και πέτυχε δύο απανωτά γκολ (15ʼ, 17ʼ), δέχτηκε όμως το 2-1 στο 23ʼ και δεν απέβαλε ποτέ το άγχος. Διαχείριση αποτελέσματος έκανε σε όλο το υπόλοιπο, δίνοντας την κατοχή και παίρνοντας επαγγελματική νίκη με καλή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο γλίτωσε τρεις φορές το 2-2, εν τέλει κολακευτικό το αποτέλεσμα, αν και είχε δύο φάσεις για τρίτο γκολ στην επανάληψη. «Πρέπει να πούμε με ειλικρίνεια ότι η νίκη ήταν λίγο τυχερή», δήλωσε ο Χέκινγκ.
Μπορεί να πασχίζει η Βόλφσμπουργκ για να παίξει στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, στο νυν όμως έχει ξεπεράσει τον εαυτό της. Βρίσκεται ένα βήμα από τα προημιτελικά, τη στιγμή που ποτέ έως τώρα δεν είχε προκριθεί ούτε στους «16».
«Ξεκινάμε από πολύ καλή αφετηρία και είμαστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Δεν έχουμε καταφέρει όμως τίποτα ακόμα. Η Γάνδη θα έρθει εδώ για να τα δώσει όλα και δεν θα κάνουμε το λάθος να σκεφτούμε ότι είμαστε ήδη στον επόμενο γύρο», σχολίασε ο τεχνικός των «λύκων», ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει ένα μικρό rotation στην ενδεκάδα.
Η Βόλφσμπουργκ έχει σκοράρει στα 41/42 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια για το πρωτάθλημα και στα 5/6 που έχει δώσει για το Τσάμπιονς Λιγκ. Πρώτη φορά στη διοργάνωση μετράει τρεις σερί νίκες, οι δύο τελευταία εκ των οποίων με 3-2 (Μάντσεστερ Γ., Γάνδη). Το σερί είχε ξεκινήσει με το 2-0 της Μόσχας απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.

Εκτός μάχης ξανά οι αμυντικοί Νάλντο, Γιουνγκ, ο γκολκίπερ Μπενάλιο και ο φορ Ντοστ.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κάστεελς – Τρες, Κνόχε, Ντάντε, Ροντρίγκες – Γκιλαβογκί, Λουίς Γκουστάβο – Ντράξλερ, Αρνολντ, Σούρλε - Κρούζε.
ΓΑΝΔΗ (Νο. 83): Τα δύο γκολ και η παρουσία της στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου αγώνα στο Βέλγιο (2-3), της έδωσαν το έναυσμα να ελπίζει ακόμα στο θαύμα της πρόκρισης. Μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου απέναντι στη Βόλφσμπουργκ, ο τεχνικός Βανχάιζεμπρικ συζήτησε με τους δημοσιογράφους τις πιθανότητες πρόκρισης: "Έχουμε 0% να προκριθούμε...  αν αγωνιστούμε όπως σήμερα". Τρεις εβδομάδες αργότερα φάνηκε περισσότερο αισιόδοξος: «Τίποτα δεν είναι απίθανο αλλά μισό θαύμα δεν είναι αρκετό. Η Βόλφσμπουργκ δεν χάνει σχεδόν ποτέ στο σπίτι της. Το να χάσει με δύο γκολ διαφορά είναι ακόμα πιο σπάνιο. Τα τελευταία δύο χρόνια μόνο η Μπάγερν το έχει καταφέρει δύο φορές και στην Ευρώπη η Νάπολι και η Έβερτον. Θα προσπαθήσουμε να σκοράρουμε πρώτοι και μάλιστα νωρίς. Αν πάλι δεχτούμε πρώτοι γκολ (όπως στον αʼ αγώνα), η σεμνή τελετή θα λάβει τέλος νωρίς».
 Στο πρωτάθλημα έπεσε πάλι στη δεύτερη θέση μετά τη δίκαιη εντός έδρας ισοπαλία απέναντι στη Λέουβεν (1-1). Χωρίς ένταση και σωστές μεταβιβάσεις στο μέτριο πρώτο μισό. Άκρως διαφορετική η εικόνα στην επανάληψη, με τη Γάνδη να ισοφαρίζει (68') το προβάδισμα της Λόυβεν (52') και να πιέζει μετά την αποβολή του αντίπαλου κίπερ (84'), χωρίς ωστόσο να καταφέρει να φτάσει στην ανατροπή.
Μόνιμη επιλογή οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί για τον τεχνικό Βανχάιζεμπρικ που εναλλάσσει κατά τη διάρκεια του αγώνα το σύστημα της ομάδας από το 3-4-3 στο 3-5-2. Βαρόμετρο για την απόδοση του συνόλου η παρουσία των κεντρικών χαφ Κούμς και Μιλίσεβιτς.
Δεν κατάφερε να ξεπεράσει τελικά το πρόβλημα τραυματισμού του στο πόδι, ο βασικός στόπερ Μίτροβιτς (21/1). Αμφίβολος μέχρι και την τελευταία στιγμή ο πρώτος σκόρερ Ντεπουάτρ (27/12), μπήκε στην αποστολή αλλά θα δοκιμάσει λίγο πριν την έναρξη. Δεν έχει δηλωθεί στην ουέφα ο νεοαποκτηθείς εξτρέμ Μπουσουφά (4/2) που σκόραρε στο τελευταίο για το πρωτάθλημα (Λέουβεν).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-2-3-2): Σελς - Ασαρέ, Νίλσεν, Γκέρσον - Νέτο, Κούμς – Ντεζάγκερε, Μιλίσεβιτς, Φοκέτ - Ντεπουάτρ, Σιμόν.

matchmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου