19 Μαρτίου 2016

Γιατί τελειώνει το καλό whiskey;

«Απειλητική» χαρακτηρίζουν στελέχη των μεγάλων αποστακτηρίων την όλο και αυξανόμενη δημοφιλία του ποιοτικού ουίσκι.

Αποτέλεσμα εικόνας για whiskey

Από το 2002 μέχρι το 2015 οι πωλήσεις των single malt ουσιαστικά τριπλασιάστηκαν στην Αμερική, ενώ στην Ασία η ζήτηση φτάνει τα 250 εκ. μπουκάλια το χρόνο.

Το γεγονός ότι ακόμη και τα πιο φτηνά single malt απαιτούν τρία χρόνια ωρίμανσης -κάτι που σημαίνει ότι η δυνατότητα παραγωγής είναι πεπερασμένη- έχει οδηγήσει τις τιμές τους στα ύψη και ήδη προκαλεί τα πρώτα σημάδια έλλειψης.

«Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα» ανέφερε επενδυτής σε μεγάλο αμερικανικό δίκτυο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Ένα από τα πιθανά σενάρια που εξετάζονται για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η παραγωγή «νεότερου» ουίσκι, δηλαδή με λιγότερα χρόνια ωρίμανσης. Ο χρόνος θα δείξει αν κάτι τέτοιο θα ικανοποιήσει τους λάτρεις του ποτού.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου