Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ενημέρωση για το AIDS στο 2ο ΓΕΛ Κατερίνης


Το σχολείο εκτός από τις γνώσεις προσφέρει στους μαθητές και στις μαθήτριες και άλλου είδους πληροφορίες χρήσιμες γι’ αυτούς και αυτές ως έφηβους και έφηβες. Μια τέτοια είναι και η ενημέρωσή τους για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και το AIDS.
Στο πλαίσιο, λοιπόν, του προγράμματος «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» την Τετάρτη 6 Απριλίου, στο αμφιθέατρο του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης, για δεύτερη ημέρα η κ. Τοπάλη Δέσποινα, επισκέπτρια υγείας που εργάζεται στον Φορέα Υγείας του ΠΕΔΥ Κατερίνης, έκανε ενημέρωση των μαθητριών και μαθητών της Α΄ τάξης με θέμα: «AIDS/HIV και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα».
Μετά την ενημέρωση, την οποία σημειωτέον παρακολούθησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές με πολύ προσοχή, και τη «γνωριμία» με τον ιό και τα μέτρα προφύλαξης, ακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία διατυπώθηκαν απορίες σχετικού περιεχομένου και απαντήθηκαν όλες, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η ενημέρωσή τους όσο γίνεται καλύτερα.
Η διευθύντρια του σχολείου κ. Δημητρούλα Αναγνώστη αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά την κ. Τοπάλη για την υπεύθυνη και σε βάθος παρουσίασή της.

Πηγή: Ολύμπιο Βήμαhttp://www.olympiobima.gr/enimerosi-mathiton-gia-aids-sto-2o-gel-katerinis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου