Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Γευστικές λαγγίτες

Υλικά:

25 γρ. νωπή μαγιά
1 κούπα ζεστό νερό
αλεύρι (όσο πάρει)
λίγο αλάτι
1 κ.σ. τσίπουρο
λάδι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπώλ λιώνετε καλά τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Ρίχνετε το αλάτι και προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι.Πρέπει να γίνει χυλός (να πέφτει από το κουτάλι) και όχι σφιχτή ζύμη.Αφού το ανακατέψετε καλά προσθέτετε το τσίπουρο.

Το αφήνετε σκεπασμένο με πετσέτα σε ζεστό μέρος για μισή ώρα. Όταν το μείγμα φουσκώσει και διπλασιαστεί είναι έτοιμο.

Σε καυτό λάδι ρίχνετε με ένα κουτάλι το χυλό.Όταν οι λαγγίτες φουσκώσουν και ροδίσουν από τη μία μεριά τους γυρνάτε από την άλλη. Μόλις ψηθούν τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το επιπλέον λάδι. 

Tips:

Σερβίρετε γλυκές: πασπαλισμένες με κανέλα και ζάχαρη ή μέλι και καρύδια. Αλμυρές: με τυρί η κάποιο άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου