Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Δυσοσμία στα παπούτσια

Μήπως αναγκάζεστε να το σκεφτείτε δύο και τρεις φορές προτού βγάλετε τα παπούτσια σας όταν είστε στον ίδιο χώρο με άλλους ανθρώπους; Νιώθετε αμηχανία, επειδή αναδύουν μια άσχημη μυρωδιά από μόνα τους, όταν τα βάζετε;
Η δυσοσμία που προέρχεται από τα παπούτσια είναι ένα κοινό πρόβλημα, που όλοι θέλουν να ξεφορτωθούν. Δεν είναι μόνο ότι μας φέρνει σε αμηχανία, αλλά γεμίζει και όλη την γύρω ατμόσφαιρα με μια αποκρουστική μυρωδιά που μένει για ώρες.

Αιτίες της δυσοσμίας των παπουτσιών

Πρώτα απ' όλα, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις αιτίες που μπορεί να αναδύουν δυσάρεστες οσμές, έτσι ώστε να γίνει ευκολότερο για εσάς να καταπολεμήσετε το πρόβλημα αποτελεσματικά.

Ανάπτυξη βακτηρίων: Το παπούτσι ξεκινά να μυρίζει άσχημα όταν η υπερβολική εφίδρωση των ποδιών απορροφάται από τις κάλτσες και την επένδυση των υποδημάτων. Έτσι, ευνοείται η ανάπτυξη βακτηρίων σε συνθήκες υγρασίας, ζέστης και σκιάς. Τα βακτήρια τρέφονται με τα νεκρά κύτταρα του δέρματος των ποδιών και τα πτητικά αέρια που αναδύονται ως παράγωγο αυτής της διαδικασίας είναι εκείνα που προκαλούν τη δυσοσμία.

Ακατάλληλα παπούτσια και κάλτσες: Αν τα υποδήματά σας δεν αερίζονται επαρκώς, ή αποτελούνται από συνθετικά υλικά, ή αν φοράτε κάλτσες από πολυεστέρα ή νάϋλον, τότε συμβάλετε και εσείς σημαντικά στην δυσοσμία των παπουτσιών.

Άλλα προβλήματα: Μερικές φορές τα παπούτσια μυρίζουν άσχημα, λόγω ορισμένων ασθενειών στο πόδι, όπως οι μύκητες των νυχιών ή κάποια τραύματα στο πόδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου