Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

'Αυτοκτονεί ' ο Donald Trump ;

Η πιθανότητα να κερδίσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ο Ντόναλντ Τραμπ έπεσε κατακόρυφα από την περασμένη εβδομάδα ενώ αυξήθηκε ταυτόχρονα το ενδεχόμενο το συνέδριο του κόμματος να επιλέξει κάποιον άλλον υποψήφιο για να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις προβλέψεις του διαδικτυακού ιστότοπου PredictIt.
Από 67% που ήταν την περασμένη εβδομάδα, η πιθανότητα να κερδίσει το χρίσμα ο Τραμπ έπεσε σήμερα στο 44%, υποστηρίζει ο εξειδικευμένος ιστότοπος που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Βικτόρια της Ουέλινγκτον, στη Νέα Ζηλανδία. Αντιθέτως, αυξήθηκαν στο 34% οι πιθανότητες του Τεντ Κρουζ, του γερουσιαστή από το Τέξας, στον οποίο ο ιστότοπος έδινε ποσοστό μόλις 14%.

Έχει επίσης αυξηθεί στο 69% (από 43% την περασμένη εβδομάδα) η πιθανότητα να φτάσουν οι υποψήφιοι στο συνέδριο χωρίς κανείς τους να έχει αποσπάσει την απόλυτη πλειοψηφία σε εκλέκτορες ώστε να εξασφαλίσει το χρίσμα για τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, να διεξαχθεί δηλαδή ένα αποκαλούμενο "συνέδριο υπό διαπραγμάτευση".

Μια νίκη του Κρουζ στις προκριματικές εκλογές του Γουισκόνσιν, την Τρίτη, θα δυσκόλευε την προσπάθεια του Τραμπ να συγκεντρώσει τους 1.237 εκλέκτορες που χρειάζεται για να εξασφαλίσει το χρίσμα πριν από το συνέδριο, τον Ιούλιο. Στην περίπτωση αυτή το κόμμα μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπο με την πιθανότητα να χρειαστούν τα ηγετικά στελέχη του να διαπραγματευτούν μεταξύ τους προκειμένου να καταλήξουν σε έναν υποψήφιο κοινής αποδοχής.

Εξάλλου, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του ινσιτούτου Gallup που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, επτά στις δέκα Αμερικανίδες (ποσοστό 70%) έχουν αρνητική άποψη για τον Τραμπ και μόνο το 23% τον βλέπει θετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου