Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Ζούμε στη χώρα τού αυτόματου πιλότου

Το Κύπελλο ξανάρχισε για να ξανασταματήσει. Ίσως οριστικά. Το αξιολύπητο κι εξοργιστικό δεν θα ήταν να μην ξαναρχίσει μέχρις ότου ξεμπερδέψουμε(;) απ' την αλητεία του Πειραιά. Το εξοργιστικό είναι ότι 6 Μαΐου, μιλάμε ακόμα με ίσως ... Ίσως ναι, ίσως όχι ... Μπανανία.
Ο Γκιρτζίκης εκφράζει μια κουλτούρα που προϋπήρχε σε κάποιους Έλληνες και βρήκε πεδίον δόξης λαμπρόν από το '81 και μετά. Όποιος κατάλαβε.
Πρέπει να είναι πολύ απελπισμένος κάποιος ΚΑΛΟΣ ξένος προπονητής αλλά και ποδοσφαιριστής
για να έρθει σ' ένα Πρωτάθλημα όπου:
- Στο χιόνι 3 εκατοστών αναβάλλεται η αγωνιστική.
- Γίνονται εκλογές αναβάλλεται η αγωνιστική.
- Άλλα συμφωνούνται για έναν Τελικό, άλλα γίνονται.
- Μπουκάρουν 15 άτομα στο γήπεδο κι αντί της άμεσης σύλληψής τους, η ομάδα στερείται εισιτήρια- υποστήριξη από τους υπόλοιπους 20.000 λογικούς...
- Δικαστικές αποφάσεις αγνοούνται ή παρακάμπτονται.
- Οι ημερομηνίες, ανά πάσα στιγμή αλλάζουν κι είναι εικονικές (Στην Αγγλία όταν λένε Λίβερπουλ - Γιουνάιτεντ, 23 Ιανουαρίου, 16.05 είναι αυτό, ΤΕΛΟΣ).

Εκεί λοιπόν, που θα έπρεπε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, οι φίλαθλοι να αποβάλλουμε ένα τρισάθλιο προϊόν, συνεχίζουμε μαζοχικά:
Τα γήπεδα έχουν κόσμο, όχι πολύ αλλά έχουν.
Τα ραδιόφωνα; Δε βρίσκεις γραμμή να μιλήσεις για τη δήλωση Πογέτ ή τη βελτίωση του Φορτούνη.
Τα sites; Βρίθουν σχολίων. Για το Πρωτάθλημα της πλάκας πάντοτε.
Χώρια που υπάρχουν άτομα που κρατάνε με νύχια και με δόντια τη συνδρομητική για το ... ελληνικό Πρωτάθλημα. Που ποτέ δεν ξέρεις αν και πότε θ' αρχίσει, πότε και για ποιον απίθανο λόγο θα σταματήσει, αν και πότε θα τελειώσει...

Η χώρα πάει με αυτόματο πιλότο. Χρόνια τώρα. Ακόμα κι έξυπνοι άνθρωποι είναι αφελείς πιστεύοντας ότι κάποιοι μας κυβερνάνε. Σωστά. Τώρα η Μέρκελ και στα χρόνια της ευφορίας ο Αντρέας κι ο Τσοχατζόπουλος. Κι οι συνδικαλ(η)στές. (Σχεδόν) ποτέ όμως, κανονικές κυβερνήσεις.

Την Κυριακή ψηφίζεται το επαχθές Ασφαλιστικό. Ανοίξτε το κανάλι της Βουλής και ακούστε διαλόγους. Και θέσεις. Η εύκολη θέση είναι να πεις τους βαρέθηκα κλπ ... Να ψηφίσεις όμως δε βαριέσαι. Ακούσε τούς για να ΞΕΡΕΙΣ. Με ποιους έχεις να (ξανα)κάνεις. Να έχεις άποψη. Ελεεινή αλλά ΑΠΟΨΗ. Πολλοί από τους πολίτες που θα θιγούν μ' έναν πρωτοφανή αλλά δεδομένο πλέον ωχαδερφισμό θα τρώνε σουβλακομπίφτεκα εκείνη την ώρα. Δε γαμείς θα πούνε γιατί θα γαργαλάνε τον ουρανίσκο τους και την άλλη μέρα, στο γραφείο, θα κατεβάζουν καντήλια γι' αυτά που πέρασε η Βουλή.

2 σχόλια:

  1. Σε όλα τα παραπάνω έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. Εμείς τι κάνουμε όμως ???? Αν δεν αλλάξει ο καθένας από εμάς ξεχωριστά (με γνώμονα πάντα το κοινό συμφέρον του τόπου και του περιβάλλοντος στο οποίο ζει και όχι μόνο της τσέπης του), δεν υπάρχει σωτηρία για αυτόν τον τόπο. Πρώτα εμείς να εφαρμόσουμε αυτά που συζητάμε και να διορθώσουμε αυτά που μας προβληματίζουν και ύστερα να περιμένουμε αποτέλεσμα. Ένας-ένας από εμάς ξεχωριστά και ύστερα συνολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται. Πρώτα απ' όλα τον εαυτό μου κοιτώ στον καθρέφτη.

      Διαγραφή