Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Δίχως διημερεύοντα φαρμακεία από αύριο

Δεν θα υπάρχουν από την Τετάρτη 4 Μαϊου ιδιωτικά φαρμακεία στη χώρα μας τα οποία να διημερεύουν συνεχώς από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. Με άλλα λόγια, δεν θα υπάρχουν από την Τετάρτη 4 Μαϊου ιδιωτικά φαρμακεία ανοιχτά από τις 2 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. για την Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ δεν θα υπάρχουν ανοιχτά ιδιωτικά φαρμακεία μετά τις 2 μ.μ. για την Δευτέρα και την Τετάρτη. Θα υπάρχουν, όμως, κανονικά οι διανυκτερεύσεις των ιδιωτικών φαρμακείων.

Με αυτόν τον τρόπο έχει αποφασίσει η γενική συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) να ασκήσει πίεση προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου εκείνη να προχωρήσει άμεσα σε επαναρύθμιση του ωραρίου της λειτουργίας για τα ιδιωτικά φαρμακεία όλης της χώρας.΄

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει διαμηνύσει ότι στη διοίκηση του ΠΦΣ ότι προτίθεται, αλλά σε άγνωστο χρόνο, να προχωρήσει στην τροποποίηση των σχετικών νόμων των πρώην υπουργών Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και Άδωνι Γεωργιάδη.

Σε δηλώσεις του στο ependisinews.gr, ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κώστας Λουράντος ξεκαθαρίζει:

«Δεν πρόκειται να ανασταλεί η απόφασή μας για κατάργηση των διημερεύσεων των φαρμακείων σε όλη τη χώρα. Πρώτα θα δούμε να ψηφίζεται η επαναρύθμιση του ωραρίου της λειτουργίας των ιδιωτικών φαρμακείων και μετά θα αναστείλουμε την κινητοποίησή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου