Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Το ευρωπαϊκό καλεντάρι της Α.Ε.Κ

Δεν έχει διαφορά η 2η θέση στα play off από την τρίτη. Ούτε φυσικά ότι κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας η Ένωση. Θα είχε νόημα εάν η Σεβίλλη κατάφερνε το θαύμα (κι έφτασε πολύ κοντά είναι η αλήθεια). Δηλαδή να κατακτούσε και το Europa League (το έκανε κόντρα στην Λίβερπουλ) και το 
Κύπελλο Ισπανίας (έχασε την ευκαιρία με την Μπαρτσελόνα με τους Καταλανούς να παίζουν για μεγάλο διάστημα με 10 παίκτες).
Έτσι η «Ένωση» θα μπει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Πιθανότατα στους ανίσχυρους σ' ένα γκρουπ 58 ομάδων. Γράφουμε πιθανότατα γιατί υπάρχει το σενάριο (τραβηγμένο μεν, σενάριο δε) ν' αποκλειστούν δέκα ομάδες με υψηλότερη βαθμολογία από την ΑΕΚ ώστε να βρίσκεται στους ισχυρούς. Θυμίζουμε ότι η ΑΕΚ μπαίνει με πολύ χαμηλή βαθμολογία μιας και απουσίαζε από την Ευρώπη (7.940). Οι σημαντικές ημερομηνίες που έχουν «κυκλώσει» στα Σπάτα είναι οι εξής:

15 Ιουλίου: Κλήρωση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League
28 Ιουλίου: Θα γίνει το πρώτο παιχνίδι
4 Αυγούστου: Θα γίνει η ρεβάνς

Εάν η ΑΕΚ προκριθεί θα βρεθεί στα play-off του Europa League, ένα βήμα πριν την είσοδο της στους ομίλους (σύνολο 44 ομάδες). Προφανώς θα είναι κι εκεί στους ανίσχυρους ελπίζοντας σε μια όσο το δυνατόν πιο ευνοϊκή κλήρωση. Περιθώρια λάθους δεν υπάρχουν (σε αντίθεση με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που ένας τυχόν αποκλεισμός από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ σε στέλνει στα προκριματικά ή τους ομίλους του Europa).

Εάν προκριθεί από τον τρίτο προκριματικό του Europa τότε οι ημερομηνίες που θα την «καίνε» είναι οι εξής:

5 Αυγούστου: Κλήρωση για τα play off του Εuropa League
18 Αυγούστου: Θα γίνει το πρώτο παιχνίδι
25 Αυγούστου: Θα γίνει η ρεβάνς

Οπως και να 'χει το έργο της «Ένωσης» θα είναι δύσκολο μιας και θα πρέπει να κυνηγήσει δύο προκρίσεις ως (όπως όλα δείχνουν) ανίσχυρη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου