Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Μισό ευρώ θ' ανέβουν τα τσιγάρα, λέει ο Παπαστράτος

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Παπαστράτος ΑΒΕΣ, Ιάκωβος Καργαρώτος, στο πλαίσιο συνάντησης με δημοσιογράφους, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας χωρίς φόρους ανήλθε στα 274 εκατ. ευρώ, αυξημένος
Αποτέλεσμα εικόνας για τσιγαρα
 κατά 35% σε σχέση με το 2014. Η παραγωγή ξεπέρασε τα 13 δισ. τσιγάρα, ενώ οι εξαγωγές ξεπέρασαν τα 7 δισ. τσιγάρα. Όσον αφορά τα αποτελέσματα προ φόρων, υπερδιπλασιάστηκαν και διαμορφώθηκαν στα 7,9 εκατ. ευρώ από 3,7 εκατ. ευρώ το 2014.

Σημειώνεται, ότι η εταιρεία εξάγει σε περισσότερες από 30 χώρες ποσοστό 55% της παραγωγής της και απασχολεί, άμεσα και έμμεσα, 800 εργαζόμενους. Από το 2003 έχει επενδύσει ποσό ύψους 750 εκατ. ευρώ, ενώ το 2015 η συνεισφορά της στα κρατικά έσοδα από ΕΦΚ και ΦΠΑ ανήλθε σε 1,1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Παπαστράτος ΑΒΕΣ, Χρήστο Χαρπαντίδη, για το 2016, η διοίκηση στοχεύει στη συνέχιση του επενδυτικού προγράμματος με σαφή εξωστρεφή προσανατολισμό, στη στήριξη της εγχώριας αγοράς με προγράμματα για το λιανεμπόριο, ενώ θα συνεχίσει τις ενέργειες καταπολέμησης του λαθρεμπορίου.


Αναφερόμενος στη φορολογική πολιτική στα καπνικά προϊόντα, ο κ. Καργαρώτος τόνισε ότι το 2017, η νέα υπέρμετρη αύξηση της φορολογίας στα καπνικά θα αποσταθεροποιήσει εκ νέου την εγχώρια νόμιμη αγορά προς όφελος του παράνομου εμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου