28 Ιουνίου 2016

Καΐσι, γλυκό του κουταλιού

Υλικά

40 βερίκοκα
1 κιλό ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνιασβεστόνερο

Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα βερίκοκα. Προσέχοντας να μην τα διαλύσουμε, βγάζουμε τα κουκούτσια τους.

Σπάζουμε τα κουκούτσια, αφαιρούμε τον καρπό, τα αποφλοιώνουμε και τα τοποθετούμε μέσα στα βερίκοκα. Βάζουμε τα βερίκοκα σε κατασταλαγμένο ασβέστη (ασβεστόνερο) για 2 ώρες. Τα ξεπλένουμε. Δένουμε τη ζάχαρη ,ε το χυμό από μισό λεμόνι και 1 ποτήρι νερό. Ρίχνουμε τα βερίκοκα στη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν και να δέσουν, δίχως να τα ανακατεύουμε. Όταν δέσει το γλυκό, ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Από το βιβλίο: Σούλα Μπόζη, Πολίτικη κουζίνα,παράδοση αιώνων, εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα 2003.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου