Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Δικαιώθηκε (και) ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν ο ΟΦΗ, η Νίκη Βόλου και ο Πιερικός έκαναν ένσταση για να επιστροφή των έξι πόντων. Οι τρεις ομάδες τιμωρήθηκαν βάση νόμου με -6, καθώς υποβιβάστηκαν οικιοθελώς στη Γ’ Εθνική την περσινή σεζόν. Οι Κρητικοί και οι Βολιώτες δικαιώθηκαν πολύ νωρίτερα, αφού πάλευαν για το πρωτάθλημα. Μάλιστα, ο ΟΦΗ χάρη στην απόφαση κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση στην βαθμολογία και να κόψει πρώτος το νήμα αντί του Φωστήρα. Από την άλλη πλευρά, οι «κυανόλευκοι» πάλεψαν για την άνοδο, όμως Αιγινιακός και ΑΕ Καραϊσκάκης ήταν ανώτεροι ποιοτικά.

Τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά για την ομάδα της Πιερίας, η οποία έπρεπε να περιμένει δύο εβδομάδες αφότου τελείωσε το πρωτάθλημα για να δικαιωθεί. Εν τέλει οι έξι βαθμοί επέστρεψαν στο σακούλι και οι «ασπρόμαυροι» τερμάτισαν πέμπτοι έχοντας 54 πόντους.

Αναλυτικά:

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία του συνεδρίαση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.

Δέχεται τυπικά και κατ” ουσία την αίτηση με αρ. πρωτ. ΕΠΟ 7139/24.02.2016, του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ, κατά της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ για εξαφάνιση, άλλως ακύρωσης της απόφασης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, που αφορά την μεταφορά και έκτιση ποινής αφαίρεσης έξι (6) βαθμών από την ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ στο Ερασιτεχνικό Αθλητικό Σωματείο με την επωνυμία ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ και κατά κάθε άλλης συναφούς πράξης της ΕΠΟ. Ακυρώνει την προσβαλλόμενη πράξη των οργάνων της καθής. Διατάσσει τη μη κατάγνωση σε βάρος του αιτούντος σωματείου ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ της ποινής αφαίρεσης έξι (6) βαθμών, που επιβλήθηκε στην ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου