Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Στις 22.00, η μητέρα των μαχών: Ιταλία - Γερμανία

Ανάλυση από το matchmoney.com

*** «Στάδιο Μπορντό» (42.115 θ.), Μπορντό

*** Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία): Στο Euro σφύριξε το Γαλλία – Ρουμανία, βγάζοντας τέσσερις κίτρινες και το Ιταλία -Σουηδία (3).

*** Ουδέποτε έχει νικήσει η Γερμανία την Ιταλία σε επίσημο αγώνα, οι «ατζούρι» έχουν επικρατήσει και στα τέσσερα μεταξύ τους νοκ-άουτ, ενώ τα άλλα τέσσερα ματς (για τη φάση των ομίλων) έληξαν ισόπαλα! Τα νοκ-άουτ αφορούν έναν τελικό (’82) και δύο ημιτελικούς Μουντιάλ (’70, ’06), καθώς και τον τελευταίο ημιτελικό Euro.

*** Προϊστορία (μαζί με τα φιλικά): 10-8-15, τέρματα 40-49.

*** Αήττητη σε 15 προημιτελικούς μεγάλης διοργάνωσης η Ιταλία σε 90λεπτο. Εχει 13 προκρίσεις και δύο αποκλεισμούς στα πέναλτι (1998 / Γαλλία, 2008 / Ισπανία)!

*** Η ήττα από την Ιταλία στο Euro 2012 είναι η μοναδική για τη Γερμανία στα 17 τελευταία παιχνίδια της σε μεγάλη διοργάνωση (14-2-1)!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Νο 4): Η Σλοβακία αποδείχτηκε πολύ λίγη για να την προβληματίσει, με μία απολύτως πειστική εμφάνιση η Γερμανία έκανε περίπατο με 3-0, έχοντας την πολυτέλεια να χάσει και πέναλτι. Από το 63’ διαμορφώθηκε το τελικό σκορ, μονότερμα και στο τελευταίο ημίωρο με τον γκολκίπερ της Σλοβακίας να αποτρέπει τα χειρότερα.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα όμως για την παγκόσμια πρωταθλήτρια, που θα πρέπει να ξορκίσει την ιταλική «κατάρα» αν θέλει να διατηρήσει ζωντανό το όνειρο του back to back σε μεγάλη διοργάνωση.

«Το ξέρουμε ότι δεν τους έχουμε νικήσει ποτέ σε μεγάλη διοργάνωση, δεν έχουμε όμως ιταλικό τραύμα. Το παρελθόν είναι παγωμένος καφές, τώρα υπάρχει μπροστά μας ένας ζεστός εσπρέσο, τον οποίο θέλουμε να γευτούμε το Σάββατο», είπε χαριτολογώντας ο Γιόακιμ Λεβ, ο οποίος θέλει να αποδείξει ότι έμαθε από το πάθημα του 2012.

«Είχαμε πάρει τότε ένα ρίσκο που δεν μας βγήκε. Η Ιταλία είναι καλύτερη απ’ ότι το 2012. Ηταν εντυπωσιακή απέναντι στην Ισπανία, παίζει εξαιρετικά το transition και πρέπει να σταματήσουμε τις αντεπιθέσεις της. Πρέπει επίσης να διασφαλίσουμε ότι δεν θα μας εκπλήξουν. Ο Σάμι Κεντίρα ξέρει καλύτερα απ’ όλους μας τη Serie A, είναι έξυπνος παίκτης και μπορεί να μας βοηθήσει με τις συμβουλές του».

Ο Τόμας Μίλερ – ο οποίος παραμένει άσφαιρος σε εννιά αγώνες Euro (τη στιγμή που σε 13 συμμετοχές για το Μουντιάλ μετράει 10 γκολ και έξι ασίστ) – θεωρεί ότι η ομάδα του μπορεί να πάρει το παιχνίδι με τη σπεσιαλιτέ των Ιταλών, την άμυνα. «Σε αυτό τοEuro έχω δει περισσότερες ευκαιρίες στην εστία της Ιταλίας, παρά στη δική μας», δήλωσε ο μεσοεπιθετικός της Μπάγερν, γνωρίζοντας ότι η Γερμανία έχει δεχτεί μόνο ένα γκολ στα οχτώ τελευταία 90λεπτά μεγάλης διοργάνωσης (και αυτό στο 7-1 κόντρα στη Βραζιλία…).

«Τους νικήσαμε πρόσφατα με 4-1 και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά θα είναι η σειρά μας. Εχουμε την ποιότητα να νικήσουμε οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο», σχολίασε από την πλευρά του ο Μεσούτ Οζίλ, αναφερόμενος στο πρόσφατο φιλικό του Μονάχου. Ηταν στις 29 Μαρτίου και με εκείνο το 4-1 η «Νασιονάλμανσαφτ» τερμάτισε αρνητικό σερί χωρίς νίκη 21 χρόνων απέναντι στους «ατζούρι». 

Στα της ενδεκάδας, η λογική λέει ότι δεν θα αλλάξει κάτι σε σχέση με το τελευταίο ματς, καθώς ο Ντράξλερ ήταν εξαιρετικός, ενώ ο Γκόμεζ σκόραρε για δεύτερο σερί ματς. Εννοείται ότι συνεχίζει ο Κίμιχ στο δεξί άκρο της άμυνας.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Νόιερ - Κίμιχ, Χούμελς, Μποάτενγκ, Εκτορ – Κεντίρα, Κρόος – Μίλερ, Οζίλ, Ντράξλερ – Γκόμεζ.

ΙΤΑΛΙΑ (Νο. 12): Το βάρος της φανέλας της είναι τεράστιο και το απέδειξε στο ματς με την Ισπανία, πέταξε έξω την πρωταθλήτρια Ευρώπης με το πεντακάθαρο 2-0 και πάει για μια ακόμα υπέρβαση στον προημιτελικό με τη Γερμανία.

Η Ιταλία έξοχη τακτικά, πρακτικά δεν επέτρεψε το παραμικρό στην υπεροπτική Ισπανία, είχε ευκαιρίες στην κόντρα επίθεση και στο 33’ προηγήθηκε με τον Κιελίνι, ύστερα από ασθενή απόκρουση του Ντε Χέα σε φάουλ του Εντερ. Ο Εντερ είχε ευκαιρία στο β’ ημίχρονο, ο Μπουφόν έβγαλε 1-2 δύσκολες καταστάσεις αλλά τίποτα το άκρως ανησυχητικό και στις καθυστερήσεις ο Πελέ επισφράγισε τη δίκαιη νίκη.

Απίστευτο κλίμα στους «ατζούρι» με τους αναπληρωματικούς να δίνουν μεγαλύτερη ένταση στους πανηγυρισμούς και τον Αντόνιο Κόντε να θέλει να δώσει απαντήσεις:«Αποδείξαμε πως η Ιταλία δεν είναι μόνο κατενάτσιο, κερδίσαμε παίζοντας παραγωγικό ποδόσφαιρο ψάχνοντας το γκολ», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ για τον αγώνα με τη Γερμανία είπε: «Τώρα έχουμε το πιο δύσκολο εμπόδιο, με την Ισπανία ανεβήκαμε απλά σε μια κορυφή, τώρα έχουμε μπροστά μας το Εβερεστ».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας στη συνέντευξη Τύπου τόνισε πως«προετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τον πιο δυνατό, τον πιο δύσκολο αντίπαλο. Αυτές τις μέρες μελετήσαμε και προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τον τρόπο με τον οποίο θα περιορίσουμε αρχικά και στη συνέχεια να κερδίσουμε τη Γερμανία. Πρώτα πρέπει να τους περιορίσουμε και μετά να τους κάνουμε ζημιά. Είναι προημιτελικός, αν θέλουμε την πρόκριση πρέπει να είμαστε καλοί και επιθετικά και αμυντικά. Για μένα η Γερμανία είναι το νούμερο ένα στον κόσμο».

Ασφαλώς με αρκετό κόσμο οι «ατζούρι» απόψε στο Μπορντό, δεν αποκλείεται οι τιφόζι να ξεπεράσουν τις 10.000 στον ιστορικό προημιτελικό με τους Γερμανούς.

Στο αγωνιστικό σκέλος τα προβλήματα του Κόντε είναι στη μεσαία γραμμή και σκέφτηκε ως και την αλλαγή διάταξης. Ο χαφ Τιάγκο Μότα συμπλήρωσε κάρτες και θα απουσιάσει, θα ήταν ο αντικαταστάτης του Ντε Ρόσι, που τραυματίστηκε με τους Ισπανούς. Ο Ντε Ρόσι προπονήθηκε με προσοχή χτες, ο Κόντε στη συνέντευξη Τύπου είπε πως θα παίξουν μόνο όσοι είναι στο 120% και λογικά ο χαφ της Ρόμα δεν θα ξεκινήσει, πάντως ας αφήσουμε ένα μικρό ποσοστό να προλάβει την έναρξη. Δεν προλαβαίνει τρίτο ματς ο ακραίος χαφ Καντρέβα.

Με τον Ντε Ρόσι εκτός αρχικού σχήματος ανοίγει ο δρόμος στον Στουράρο για την ενδεκάδα, με τον Παρόλο τύποις να αναλαμβάνει το ρόλο συνδετικού κρίκου άμυνας και μεσαίας γραμμής, κατά τα λοιπά στο 3-5-2 ο Κόντε δεν αλλάζει κάτι, ξεκινούν όσοι και στο ματς με την Ισπανία.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-2): Μπουφόν – Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι – Φλορέντσι, Στουράρο (Ντε Ρόσι), Παρόλο, Τζακερίνι, Ντε Σίλιο – Πελέ, Εντερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου