Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

6 χρόνια (που θα γίνουν 3) στον Πιστόριους ...

Κύριε Πιστόριους σηκωθείτε, είπε, μετά από ομιλία σχεδόν μιας ώρας, η πρόεδρος του δικαστηρίου. Η στιγμή που περίμεναν όλοι με κομμένη την ανάσα, κυρίως οι γονείς της Στέενκαμπ που βρίσκονταν στην αίθουσα, είχε φτάσει. Ήταν η στιγμή της ετυμηγορίας.
Αποτέλεσμα εικόνας για πιστόριους
Ο Πιστόριους σηκώθηκε ανέκφραστος. "Σας καταδικάζω σε έξι χρόνια φυλακή" ήταν η επόμενη φράση της προέδρου. Σιωπή και παγωμάρα.

Σε φυλάκιση έξι ετών καταδικάστηκε ο διάσημος παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, που έχει κριθεί ένοχος για το φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ το 2013.

Η Τζούντ και ο Μπάρι Στέενκαμπ δεν αντέδρασαν. Δεν φώναξαν για την ποινή χάδι, δεν μίλησαν. Ούτε εκείνος όμως αντέδρασε. Αλλά σίγουρα από μέσα του ένιωσε ανακούφιση. Τα έξι χρόνια είναι πολύ πολύ λιγότερα από τα 15 που ήταν η μεγαλύτερη προβλεπόμενη ποινή.

Οι γονείς της Ρίβα Στέενκαμπ (Φωτογραφία AFP POOL / ΑΠΕ - ΜΠΕ)Οι γονείς της Ρίβα Στέενκαμπ (Φωτογραφία AFP POOL / ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Και ένιωσε ανακούφιση γιατί, όπως μετέδωσε το BBC, ο Πιστόριους θα εκτίσει το 50% της ποινή του. Τρία χρόνια δηλαδή. Ο Blade Runner θα μεταφερθεί άμεσα στη φυλακή όπου θα εκτίσει την ποινή του. Η πρώτη του κίνηση μόλις άκουσε την απόφαση του δικαστήριου, ήταν να αγκαλιάσει την αδερφή του.

Ο Πιστόριους είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία τον Δεκέμβριο. Αρχικά του είχε επιβληθεί ποινή πενταετούς φυλάκισης, το 2014, ποινή που είχε επικριθεί, σύμφωνα με το Reuters, ως πολύ μικρή από γυναικείες οργανώσεις.

Έξω από το δικαστήριο τον περίμεναν υποστηρικτές και θαυμαστές του, που με πλακάτ στα χέρια ζητούσαν να αφεθεί ο χρυσός Παραολυμπιονίκης ελεύθερος γιατί "υπέφερε αρκετά" και "δεν έκανε τίποτα επίτηδες"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου