01 Ιουλίου 2016

Κέικ νηστίσιμο με βρώμη και μπανάνα

Υλικά

½ φλιτζάνι μαργαρίνη
1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι βρώμη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ φλιτζάνι γάλα σόγιας
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
1 ½ φλιτζάνι λιωμένη μπανάνα
½ φλιτζάνι κομμένη σταφίδα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε τη φόρμα και αφήστε τη στην άκρη. Αναμίξτε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη. Προσθέστε τη βανίλια. Χτυπήστε μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, τη βρώμη, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλλα. Προσθέστε τα στεγνά συστατικά εναλλάξ, μαζί με την μπανάνα και το γάλα. Αναμίξτε καλά.Προσθέστε τις σταφίδες και ρίξτε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα. Ψήστε για 50-60 λεπτά. Αφού το βγάλετε από τον φούρνο, καλύψτε τη φόρμα για 5 λεπτά.

Πηγή: Γρηγορίου Βασιλική (Κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου