Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Όργιο φοροδιαφυγής στα νησιά

Χτυπά «κόκκινο» η φοροδιαφυγή στα νησιά και δη τα κοσμοπολίτικα, καθώς μια στις τρεις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν τις τελευταίες 20 ημέρες εντοπίστηκε να έχει υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος από την 1η έως τις 19 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν 684 φορολογικοί έλεγχοι, δηλαδή 36 έλεγχοι κατά μέσο όρο την ημέρα. Από τους ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκαν 1.052 παραβάσεις που αφορούν κυρίως τη μη έκδοση αποδείξεων.

Στο στόχαστρο των φοροελεγκτών βρίσκονται τουριστικές περιοχές, και κλάδοι και επιχειρήσεις που παρουσιάζουν υψηλή παραβατικότητα όπως εστιατόρια, ταβέρνες, κέντρα διασκέδασης, χώροι δεξιώσεων, συναυλίες κλπ.

Οπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα οι έλεγχοι γίνονται όλες τις ημέρες της εβδομάδας και όλες τις ώρες ενώ στη διενέργεια των μερικών επιτόπιων ελέγχων έχει ζητηθεί και η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας με τη δημιουργία μεικτών κλιμακίων ελέγχου.



Εκτός από την ΥΕΔΔΕ στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής ρίχτηκαν και οι Εφορίες με ειδικά κλιμάκια ελεγκτών που βγήκαν στους δρόμους για ελέγχους αλλά και η Οικονομική Αστυνομία. Οι έλεγχοι φέρνουν στην επιφάνεια και ευρηματικούς τρόπους φοροδιαφυγής όπως οι αδήλωτες ταμειακές μηχανές, η μη έκδοση αποδείξεων σε εστιατόρια, η μη έκδοση αποδείξεων από γιατρούς που ενώ οι ασθενείς καταγράφονται στο βιβλίο ασθενών κ.α.



Πηγή: Χτυπά «κόκκινο» η φοροδιαφυγή στα νησιά -1 στις 3 επιχειρήσεις παρανομεί | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/279926/htypa-kokkino-i-forodiafygi-sta-nisia-1-stis-3-epiheiriseis-paranomei#ixzz4FOjzc1Ve

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου