Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Γερμανία - Γαλλία, Η ανάλυση

Από το matchmoney.com

Γήπεδο: «Βελοντρόμ» (67.400 θ.), Μασσαλία

Αποτέλεσμα εικόνας για πογκμπά γαλλια

*** Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία). Σε τρεις αγώνες για το Euro έχει δείξει 13 κίτρινες, μία κόκκινη και έχει καταλογίσει δύο πέναλτι.

*** Σε δύο ημιτελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει αποκλείσει η Γερμανία τη Γαλλία (1982, 1986), καθώς και στον προημιτελικό εκείνου της Βραζιλίας πριν από δύο χρόνια (1-0). Οι «τρικολόρ» είχαν νικήσει με 6-3 τα «πάντσερ» στο Μουντιάλ του 1958.

*** Πέντε προκρίσεις σε εφτά ημιτελικούς ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έχει η Γερμανία (το 1980 προκρίθηκε στον τελικό ως πρώτη ομίλου).

*** Στα 17 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της σε μεγάλη διοργάνωση η Γαλλία μετράει 15 νίκες και δύο ισοπαλίες!

*** Εξι φορές έχει αποκλείσει την ομάδα της διοργανώτριας χώρας σε μεγάλη διοργάνωση η Γερμανία. Σε Euro το έχει καταφέρει το 1972 (Βέλγιο), το 1992 (Σουηδία) και το ’96 (Αγγλία) και σε Παγκόσμιο Κύπελλο το 1986 (Μεξικό), το 2002 (Νότια Κορέα) και πρόπερσι (Βραζιλία).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Νο 4): Χρειάστηκε 120 λεπτά και… 18 πέναλτι για να ξορκίσει την ιταλική «κατάρα» και να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τέταρτου Euro της ιστορίας της. Μπορεί στη διαδικασία των πέναλτι να αστόχησαν οι τρεις πιο έμπειροι απ’ όσους αγωνίστηκαν (Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ, Οζίλ), αλλά οι Ιταλοί ήταν ακόμα… χειρότεροι και η Γερμανία επικράτησε με 6-5 ύστερα από το 1-1 του 120λεπτου. Είχε την πρωτοβουλία σε αυτό με 62% κατοχή μπάλας και τις δύο σπουδαιότερες ευκαιρίες (68’ Γκόμεζ, 107’ Ντράξλερ), όχι όμως και ξεκάθαρη υπεροχή (12-12 οι τελικές). Ηταν αυτή πάντως που έχασε τις δύο μεγάλες ευκαιρίες, στο 68’ ο Γκόμεζ «άγγιξε» το 2-0 με τακουνάκι και στο 107’ ο Ντράξλερ απέτυχε να κάνει το 2-1.

«Ημασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, η εμφάνιση ήταν σπουδαία. Δεν θα μείνουμε για πολύ στους πανηγυρισμούς διότι τώρα θέλουμε περισσότερα», δήλωσε ο Γιόακιμ Λεβ, τον οποίο κατέκριναν πάντως οι παλαίμαχοι Μέμετ Σολ και Μίχαελ Μπάλακ για αμυντικογενή τακτική, φοβισμένη εμφάνιση και προσαρμογή του πλάνου με βάση το στιλ της Ιταλίας.

Όπως και να ‘χει, κανείς δεν θα μπορεί να του προσάψει τίποτα αν η ομάδα του προσπεράσει και το εμπόδιο της Γαλλίας με τα προβλήματα που προέκυψαν. Ο Γκόμεζ τέθηκε εκτός συνέχειας του τουρνουά, ενώ οι Κεντίρα και Χούμελς χάνουν το αποψινό ματς λόγω τραυματισμού και τιμωρίας αντίστοιχα. Τουλάχιστον ξεπέρασε έγκαιρα τις ενοχλήσεις του ο Σβαϊνστάιγκερ, που μέχρι πρότινος ήταν αμφίβολος.

«Πρέπει να βρούμε τις λύσεις, η ομάδα έχει ποιότητα σε βάθος και εμπιστεύομαι όλους τους παίκτες», είπε ο Λεβ και πρόσθεσε: «Η Γαλλία είναι πολύ ευέλικτη επιθετικά και βγάζει μεγάλη δύναμη. Ο Γκριεζμάν έχει τέσσερα γκολ και οι Ζιρού, Παγέτ από τρία, αυτό τα λέει όλα. Θα πρέπει να είμαστε συμπαγείς και σφιχτοί, να τα δώσουμε όλα στις ατομικές μονομαχίες. Νομίζω ότι στο τέλος της μέρας θα αποδειχτούμε η πιο δυνατή αντίπαλος που είχε σε αυτό το τουρνουά η Γαλλία».

Ο Τόμας Μίλερ, ο οποίος δεν έχει τερματίσει ακόμα την αφλογιστία του σε επίπεδο Euro, δήλωσε πεπεισμένος ότι η ομάδα του θα βρει τις λύσεις για τις απουσίες. «Είπα πριν από το τουρνουά ότι δεν έχω δει ποτέ ποιότητα σε τέτοιο βάθος σε αυτή την ομάδα και για αυτό είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθούμε. Η Γαλλία είναι μια εξαιρετική ομάδα, αλλά δεν τη φοβόμαστε. Προφανώς δεν έφτασε από τύχη έως εδώ, τώρα όμως ξέρει ότι την περιμένει το πιο σκληρό τεστ σε αυτό το τουρνουά».

Δύο είναι τα βασικά σενάρια του γερμανικού Τύπου για την ενδεκάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Λεβ δεν θα επιστρατεύσει κάποιο… plan C. Το ένα θέλει τριάδα στην άμυνα (Χέβεντες, Μπόατενγκ, Μουστάφι), δύο πιο προωθημένους ακραίους μπακ (Κίμιχ, Έκτορ), τετράδα στους χαφ με Κρόος, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ, Ντράξλερ και τον Μίλερ σε θέση φουνταριστού.

Το δεύτερο (και πιο πιθανό) είναι το 4-2-3-1, με τον Γκέτσε στη θέση του Γκόμεζ, τον Κίμιχ να οπισθοχωρεί ξανά σε ρόλο δεξιού μπακ και τον Χέβεντες να πηγαίνει στο κέντρο της άμυνας, στο πλευρό του Μπόατενγκ. Δεν μπορεί να αποκλειστεί βέβαια η συμμετοχή του Μουστάφι – που τα πήγε καλά κόντρα στην Ουκρανία – και η διατήρηση του Κίμιχ σε ρόλο δεξιού χαφ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Νόιερ - Κίμιχ, Χέβεντες, Μπόατενγκ, Εκτορ – Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος – Μίλερ, Οζίλ, Ντράξλερ – Γκέτσε.

ΓΑΛΛΙΑ (No. 17): Πέτυχε το βασικό της στόχο που ήταν η παρουσία στην τετράδα χάρη στο εύκολο 5-2 επί της Ισλανδίας. Είναι η πρώτη φορά από το 2006 που προχωράει τόσο πολύ σε τελική φάση. Η όρεξη άνοιξε τις τελευταίες ημέρες και όλοι δηλώνουν έτοιμοι για να γράψουν μια νέα σελίδα στην ιστορία της εθνικής, «θέλουμε να σπρώξουμε πιο μακριά τα όριά μας. Σε σχέση με τον προημιτελικό του Μουντιάλ (1-0 η Γερμανία τη Γαλλία) έχουμε ωριμάσει, πήραμε εμπειρίες, αρκετοί παίκτες ανέβηκαν επίπεδο» τονίζει ο αρχηγός της Λορίς.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια που χτύπησε στο β’ μέρος, μπήκε δυνατά και το καθάρισε από το α’ μέρος (4-0). Επιθετικά λειτουργεί άψογα με τον Γκριζμάν να ανεβάζει στροφές (σκόραρε και έδωσε ασίστ), ενώ ανάλογη προσφορά είχαν Παγέτ και Ζιρού. Ο φορ της Αραεναλ που δηλώνει πολύ αισιόδοξος, τα δύο τελευταία χρόνια πέτυχε πέντε γκολ στον Νόιερ. Με τη φανέλα της Αρσεναλ αλλά και της εθνικής, στο φιλικό 2-0 του Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Ο Γκριζμάν είναι ο πρώτος Γάλλος από την εποχή του Πλατινί που πετυχαίνει τέσσερα γκολ σε τελική φάση. Αμυντικά εξακολουθεί να χωλαίνει, κυρίως στις στημένες φάσεις.

Παραμένει αήττητη στα 17 τελευταία επίσημα παιχνίδια τελικών φάσεων που έδωσε εντός έδρας. Στο Βελοντρόμ έχασε μόνο από την Αργεντινή. Στη Μασσαλία έδωσε ήδη ένα παιχνίδι για το Euro και κέρδισε με 2-0 την Αλβανία.

«Η Γερμανία είναι αναμφίβολα η καλύτερη ομάδα του κόσμου αλλά θα τα παίξουμε όλα για όλα. Είπαμε αρκετά πράγματα μεταξύ μας και πλέον οι παίκτες έχουν πλήρη συναίσθηση της κατάστασης» λέει ο Ντεσάν που για πρώτη φορά στο τουρνουά θέλει να ξεκινήσει ένα παιχνίδι σε ρόλο αουτσάιντερ.

Εξέτισαν Ραμί και Καντέ αλλά κανείς τους δεν είναι σίγουρος. Ο Ντεσάν που ακόμα και στη χθεσινή τελευταία προπόνηση δεν φανέρωσε ούτε στους παίκτες του τα πλάνα του, φαίνεται ότι δίνει προβάδισμα στο 4-2-3-1 αντί του 4-3-3. Σ’ αυτή την περίπτωση θα προτιμηθεί στα δεξιά ο δυνατός Σισοκό και θα μείνει εκτός ο Καντέ. Οσο για τη θέση του στόπερ, ο Υμτιτί παρά το ότι έδειξε κάπως φοβισμένος στην παρθενική του εμφάνιση με τους Ισλανδούς, είναι το φαβορί για να ξεκινήσει.

ΓΑΛΛΙΑ (4-2-3-1): Λορίς – Σανιά, Κοσιελνί, Υμτιτί (Ραμί), Εβρά – Ματυϊντί, Πογκμπά – Σισοκό (Καντέ), Παγέτ, Γκριζμάν – Ζιρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου