Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Στο 'Αμστερνταμ το πρώτο αυτόνομο λεωφορείο

Το λεωφορείο του μέλλοντος, ένα πλήρως λειτουργικό αστικό όχημα που μπορεί να κινηθεί χωρίς τη συνδρομή οδηγού, έκανε την εμφάνισή του στους δρόμους του Άμστερνταμ


Ονομάζεται Future Bus και αποτελεί συνέχεια του Future Truck 2025 Concept, το οποίο είχαμε δει
πριν από δύο χρόνια. Δημιουργήθηκε από τη Mercedes και εξοπλίζεται με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης CityPilot, επιτρέποντας στο λεωφορείο να κινηθεί μόνο του μέσα στις πόλεις με ταχύτητα έως 70 χλμ./ώρα. 


Η γερμανική φίρμα έκανε μια επίδειξη των δυνατοτήτων του λεωφορείου στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας και πιο συγκεκριμένα στη μεγαλύτερη διαδρομή εξπρές -λεωφορειολωρίδα- της Ευρώπης (BRT) που συνδέει το αεροδρόμιο με την πόλη. Το Future Bus κινήθηκε με απόλυτη ακρίβεια και ασφάλεια, σταματώντας αυτόματα στις στάσεις και στα φανάρια, ανοίγοντας τις πόρτες για τους επιβάτες, περνώντας από τούνελ, επιταχύνοντας και επιβραδύνοντας όπου χρειάζεται, προσαρμοζόμενο πλήρως στο περιβάλλον και στις συνθήκες. 


Το CityPilot ήλεγχε όλη τη διαδρομή χάρη σε μια σειρά προηγμένων ραντάρ, αισθητήρων, καμερών, GPS και Wi-Fi. Ένας μηχανικός της Mercedes-Benz ήταν στο εσωτερικό, ώστε να επέμβει σε περίπτωση που χρειαστεί. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό είναι το πρώτο βήμα για την υλοποίηση των «έξυπνων» λεωφορείων και τη δημιουργία αυτοματοποιημένων αστικών δικτύων, συμβάλλοντας στις ασφαλέστερες, πιο οικονομικές και γρήγορες μετακινήσεις.


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου