14 Ιουλίου 2016

Σπιτική λεμονάδα


Η λεμονάδα είναι από τα πιο δροσιστικά ροφήματα κι αν μάλιστα είναι σπιτική από τα υγιεινότερα και πιο γευστικά. Μάθε πώς θα την φτιάξεις

Αν νόμιζες πως η λεμονάδα φτιάχνεται απλά στίβοντας λεμόνια, γελάστηκες. Τα μυστικά της γιαγιάς θέλουν κατσαρολάκι και (δυστυχώς) αρκετή ζάχαρη για να δώσουν το απόλυτο αποτέλεσμα της σπιτικής λεμονάδας, με τη ντελικάτη γεύση και το κιτρινωπό θολό χρώμα.

Η βασική συνταγή θέλει αναλογία ενός λίτρου νερού με ένα λίτρο ζάχαρη, τα οποία βράζεις τόσο ώστε να γίνουν ρευστό σιροπάκι. Μόλις το σιρόπι γίνει παχύρευστο το κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις 1 λίτρο χυμό φρέσκων λεμονιών και η λεμονάδα είναι έτοιμη. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις τριμμένο πάγο και μερικά φύλλα μέντας ή φυλλαράκια δυόσμου και να την απολαύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου